Microsoft Edge internet tarayıcısının yeni logosu ortaya çıktı

Microsoft Edge internet tarayıcısının logosu değişiyor. Yeni logo okyanus dalgalarından ilham alınarak tasarlandı.
Microsoft Edge internet tarayıcısının yeni logosu ortaya çıktı

Internet Explorer'ın yerini alması adına geliştirilen Microsoft Edge internet tarayıcısının kullanıma sunulduğunu 2015 yılında sizlere aktarmıştık. 4 yıldır aktif olarak kullanılabilen Microsoft Edge, Internet Explorer'ın logosuna oldukça benzeyen bir logo kullanıyordu.

Bugün paylaşılan bilgilere göre Microsoft Edge internet tarayıcısının logosu değişiyor. Yeni logo okyanus dalgalarından ilham alınarak tasarlandı. Microsoft Edge tarayıcısının içinde gizlenen mini bir oyun aracılığı ile duyurulan yeni logo, Microsoft'un "Fluent Design" tasarım anlayışının bir ürünü olarak karşımıza çıktı.

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz yıl Microsoft Office logoları da "Fluent Design" tasarım anlayışı çerçevesinde değiştirilmişti. Microsoft, söz konusu logo değişikliği ile birlikte Edge internet tarayıcısının Internet Explorer'ın devamı olmaktan çok yeni bir internet tarayıcı olarak konumlandırmayı hedefliyor.

Microsoft Edge'in yerini Chromium tabanlı yeni bir tarayıcının alacağını sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz Ağustos ayında ise Chromium tabanlı yeni Edge tarayıcısının beta testlerine başlanmıştı.

 Microsoft Edge'in Chromium tabanlı internet tarayıcısının final sürümünün ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Son olarak Microsoft'un önümüzdeki hafta Orlando'da bir konferans düzenleyeceğini de ekleyelim. Bu konferansta yeni logo ve Edge ile ilgili yeni bilgilerin paylaşılması da bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.