Şu anda satılık olan elektrikli kaykay girişimi Inboard, tüm çalışanlarını işten çıkardı

Kaliforniya merkezli elektrikli kaykay girişimi Inboard Technology, fikri mülkiyet ve varlıklarını satmak için bir tasfiye firmasıyla birlikte çalışıyor.
Şu anda satılık olan elektrikli kaykay girişimi Inboard, tüm çalışanlarını işten çıkardı

Kaliforniya merkezli elektrikli kaykay girişimi Inboard Technology, fikri mülkiyet ve varlıklarını satmak için bir tasfiye firmasıyla birlikte çalışıyor. Şirket, bu kapsamda Santa Cruz'daki genel merkezindeki 24 çalışanını da işten çıkardı. Girişim, en büyük elektrikli kaykay şirketi Boostted'ın en yüksek profilli rakiplerinden biriydi ve geçen yıl, elektrikli scooter pazarına girmeyi planladığını duyurmuştu.

Şirketin kurucusu ve eski CEO'su Ryan Evans, Inboard'un ana yatırımcılardan e-scooter filosu sağlayıcısı olma yolunda girişime daha fazla borç vereceği konusunda güvence aldığını söylemişti. Ancak Evans, yatırımcıların nihayetinde bu hedefleri vurmasına rağmen Inboard'u tasfiye etmeye karar verdiğini söyledi. Evans bu kararın şok olduğunu da sözlerine ekledi. 

Yönetim kurulu, 2 Ekim'de tasfiye firması ile alacaklıların yararına atama olarak bilinen bir anlaşmayı imzaladı. O zamandan beri Inboard'un kalan varlıklarını kontrol altına alan Sherwood Partners oldu.

2015 yılında kurulan Inboard, ilk elektrikli kaykayı olan M1'ı geliştirmek için Kickstarter'da 400 bin dolardan fazla para topladı. Girişimin ​​kaykayının diğerlerinden birkaç farklı şekilde ayrıldığını söyleyebiliriz. Zira Inboard, tekerlekli motorları kullanıyordu ve kolayca değiştirilebilen bir bataryayla çalışıyordu, bu onu Boost'un kayışla çalışan sistemine popüler bir alternatif haline getirmişti.

Sonuç olarak Inboard'un kapandığını, çalışanlarını işten çıkardığını ve şu anda satılmayı beklediğini söyleyebiliriz. Ryan Evans, Inboard'un bu konuda yalnız olmayacağını, tüm işletmelerin ve pazarların zorluklardan geçtiğini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.