Geleceğe Nefes hareketi online olarak fidan sahiplenmek veya bağışlamak mümkün

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların Geleceğe Nefes sitesi üzerinden fidan bağışı yapmasını ve fidan sahiplenmesini sağlıyor.
Geleceğe Nefes hareketi online olarak fidan sahiplenmek veya bağışlamak mümkün

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı, Geleceğe Nefes adında bir ağaçlandırma seferberliği başlattı. Bakanlık, 11 Kasım 2019’da saat 11:11’de Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 ilde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan dikecek.  

Türkiye’yi Guinness Rekorlar Kitabı’na taşımayı hedefleyen bu seferberliğin detaylarına Geleceğe Nefes websitesinden ulaşabiliyorsunuz. Site üzerinden fidan dikimin yapılacağı tören alanlarını görebildiğiniz gibi Fidan bağışında da bulunabiliyorsunuz. Fidan bağışı yapmak isteyen kullanıcıların doğrudan Ormancılığı Geliştirme ve Orman Yangınları ile Mücadele Hizmetlerini Destekleme Vakfı'nın (OGEM-VAK) sitesine yönlendirildiğini ekleyelim.

Fidan Sahiplen seçeneğinde ise bölgeyi seçip iletişim bilgilerinizi girerek fidanları dikimine gideceğinizi bildiriyorsunuz. Sitede yer alan bilgilere göre Fidan sahiplenme konusunda Bitlis, Hakkari, Şanlıurfa, Adıyaman ve Denizli illeri ilk 5'te yer alırken, 9 milyon 650 bin 509 fidan sahiplenilmiş durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.