Juul'un aromalı ürünlerinin satışının durdurulması ile Altria Group girişimin değerlemesini üçte bir oranında düşürdü

Elektronik sigara girişimi Juul'un en büyük yatırımcısı, Altria Group, 2019 üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı.
Juul'un aromalı ürünlerinin satışının durdurulması ile Altria Group girişimin değerlemesini üçte bir oranında düşürdü

Elektronik sigara girişimi Juul'un en büyük yatırımcısı Altria Group, 2019 üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Altria, Juul'daki yatırımıyla ilgili olarak üçüncü değerlemeyi yaklaşık 3'te 1 oranına düşürdünü kaydetti.

Hatırlarsanız Altria Group, 2018'in Aralık ayında Juul'a 12,8 milyar dolar yatırım yapmıştı. Ancak ABD'nin bazı regülasyonlarından dolayı Juul, son zamanlarda sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Hatta bu süreç yüzünden şirket, 500'e yakın çalışanını işten çıkarmayı planlıyor. Bunun en büyük nedeni ise Juul'un aromalı ürünlerinin satışının durdurulması. Çünkü San Francisco yetkililerinin 2020'de FDA onayını almayan e-sigaraların satış ve dağıtımının durdurulacağını açıklamasının ardından, FDA tarafından yazılan bir değerlendirme ile Juul'un aromalı nikotin ürünlerinin satışını durdurmuştu.

Juul'un en büyük yatırımcısı Altria Group da bu konuda erken önlem almayı tercih ederek şirketin değerini 4,5 milyar dolar olarak düzeltti. Bu da Juul'un yaklaşık 38 milyar dolar olan değerlemesinin 12.8 milyar dolara düşmesine neden oldu. 

Geçtiğimiz günlerde de belirttiğimiz gibi ABD yönetimlerinin aldığı kararlar, Juul'un işlerine ciddi bir darbe vuracak diyebiliriz. Zira Altria Group'un böyle bir yol izliyor olması da aksini kanıtlamıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.