Japonya merkezli fintech girişimi Paidy, 143 milyon dolar yatırım aldı

Japonya'daki tüketicilere anında kredi sağlayan bir fintech olan Paidy, yeni yatırım turunda 143 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.
Japonya merkezli fintech girişimi Paidy, 143 milyon dolar yatırım aldı

Japonya'daki tüketicilere anında kredi sağlayan bir fintech olan Paidy, yeni yatırım turunda 143 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Paidy'nin 143 milyon dolar topladığı C Serisi yatırım turunda karşımıza PayPal Ventures, Soros Capital Management, JS Capital Management ve Tybourne Capital Management çıkıyor.

Açıklanan verilere göre Paidy'nin aldığı bu yatırım, Japon fintech sektöründe yapılmış en büyük yatırım olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Paidy'nin yeni yatırımla birlikte toplam yatırım miktarını 163 milyon dolara çıkardığını da hatırlatmış olalım.

2014 yılında hayata geçirilen Paidy, birçok Japon tüketicinin e-ticaret alımlarında kredi kartlarını kullanmaması için tasarlandı. Bunun yerine, çoğu teslimat sırasında veya marketlerde ve diğer alım noktalarında nakit ödeme yapmayı tercih ediyor. Bunun da online alışverişi tüketiciler için kolaylaştırırken, satıcılar için bir takım zorlukları ortaya çıkardığını söyleyebiliriz. Çünkü satıcının, henüz ödenmemiş malın maliyetini karşılaması veya tamamlanmamış teslimatlarla uğraşması gerekiyor.

Bu noktada Paidy'nin çözümü, insanların bir hesap oluşturmaya veya kredi kartlarını kullanmaya gerek kalmadan online olarak mallarını ödemelerini mümkün kılmak diyebiliriz. Bir satıcı, Paidy'yi bir ödeme yöntemi olarak sunarsa, müşteriler cep telefon numaralarını ve e-posta adreslerini girerek kontrol edebiliyor ve ardından SMS veya sesli olarak gönderilen kodla doğrulayabiliyorlar. Paidy, kalemlerin maliyetini ve aylık müşterileri faturalandırıyor.

Girişim, kullanıcıların kredibilitesini puanlamak için tescilli makine öğrenme modellerini kullanıyor ve hizmetinin eksik işlemlerin azaltılmasına, dönüşüm oranlarının, ortalama sipariş değerlerinin artmasına ve alımların tekrarlanmasına yardımcı olabileceğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.