Facebook'un gelirleri, 3. çeyrekte yüzde 29 arttı

Facebook'un gelirlerinin bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 artarak 17,7 milyar dolara yükseldiği bildirildi.
Facebook'un gelirleri, 3. çeyrekte yüzde 29 arttı

Cambridge Analytica skandalından sonra kullanıcı kaybı yaşayan ve ciddi sıkıntılar yaşayan sosyal medya devi Facebook, yaşadığı problemlere rağmen güçlü diyebileceğimiz bir üçüncü çeyrek raporu açıkladı. Facebook açıkladığı sonuçlarla, Wall Street'in hem kar hem de gelir beklentilerini aştı.

Facebook'un gelirlerinin bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 artarak 17,7 milyar dolara yükseldiği bildirildi. Facebook, üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin üçüncü çeyrekte net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,6 artarak 5,1 milyar dolardan 6,1 milyar dolara yükseldi. Facebook'un geliri de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 artarak 13,7 milyar dolardan 17,7 milyar dolara yükseldi. Piyasa beklentileri şirketin gelirlerinin 17,4 milyar dolar olması yönündeydi.

Açıklanan rakamların akabinde Facebook'un borsadaki hisseleri yüzde 3'e yakın değer kazandı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, ilk çeyrekte mobil reklam gelirleri, toplam reklam gelirlerinin yüzde 94'ünü oluştururken, geçen yıl bu oran yüzde 92 seviyesindeydi. Facebook'un günlük aktif kullanıcı sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artarak eylül ayı sonu itibarıyla 2,45 milyara ulaştı.

Facebook, günde 2,2 milyar insanın Facebook, Instagram, WhatsApp ve Messenger uygulamalarını kullandığını belirtiyor. Mark Zuckerberg ise yaptığı açıklamada, bu yılın üçüncü çeyreğinde güçlü bir dönem geçirdiklerini dile getiriyor.

Tüm bunların yanında şunu hatırlatmakta da fayda var. Geçtiğimiz haftalarda Facebook, video reklam görüntülemelerini yüzde 150 ile yüzde 900 oranında şişirdiğine dair sahtecilik davası ile karşı karşıya kalmıştı. Ancak şirket davanın dayanaksız olduğunu iddia etmiş ve davanın devamı sağlanmamıştı. Eğer dava devam etseydi, davacıların 100 dolar ile 200 milyon dolar arası bir tazminat alabileceği de söylentiler arasındaydı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.