Apple 2019 yılının 4. çeyreğinde 64 milyar dolar gelir elde etti

Apple, 4. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, 4. çeyrekte 64 milyar dolar gelir elde etti
Apple 2019 yılının 4. çeyreğinde 64 milyar dolar gelir elde etti

Geçtiğimiz Eylül ayında yeni iPhone modellerini tanıtan Apple, 4. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, 4. çeyrekte 64 milyar dolar gelir elde etti. 64 milyar dolarlık gelirin Apple'ın bugüne kadar 4. çeyrekte elde ettiği en büyük gelir olduğunu da ekleyelim. Buradaki en önemli detay ise iPhone satışlarının düşmesine rağmen rekor oranda bir gelir elde edilmesi oldu.

iPhone satışlarının düşmesine rağmen Apple'ın servis kısmı önemli bir yükseliş yaşadı. 2018 yılının aynı dönemi ile kıyaslandığında gelirlerini yüzde 2 oranında artıran Apple, satışları düşmesine rağmen hala en büyük geliri iPhone modellerinden elde ediyor. 

Apple, 2019 yılının 4. çeyreğinde iPhone satışlarından 33,36 milyar dolar gelir elde etti. 2018 yılının 4. çeyreği ile kıyasladığımızda yüzde 9,2 oranında düşüş yaşandığını ve geçtiğimiz yıl Apple'ın iPhone satışlarından 36,76 milyar dolar gelir elde ettiğini de ekleyelim.

iPhone satışları hala Apple'ın en büyük gelir kapısı olsa da servislerden elde edilen gelirler her geçen gün artmaya devam ediyor. Paylaşılan bilgilere göre servis gelirleri rekor seviyeye ulaştı. Hatırlatmak gerekirse Apple, servislerinden 2018 yılının 4. çeyreğinde 10,6 milyar dolar, 2019 yılının 3. çeyreğinde ise 11,46 milyar dolar gelir elde etmişti.

2019 yılının 4. çeyreğine baktığımızda ise Apple'ın servislerinden elde ettiği gelirin 12,5 milyar dolar seviyelerine çıktığını görüyoruz. Apple'ın servis gelirleri elde ettiği abonelerle doğru orantılı bir şekilde artıyor. Geçtiğimiz yıl 330 milyon ücretli aboneye sahip olan Apple, 2019 yılında ise 450 milyon ücretli aboneye ulaştı. Apple'ın henüz en önemli servislerinden biri olmasını beklediği Apple TV Plus'ı kullanıma sunmadığını da hatırlatalım. Apple TV Plus servisinin kullanıma sunulması ile birlikte şirketin servis gelirleri önümüzdeki dönemlerde daha da artacaktır.

Apple'ın 4. çeyrek finansal sonuçlarına göre şirket, Mac satışlarından 6,99 milyar dolar, iPad satışlarından 4,65 milyar dolar ve giyilebilir cihaz / ev ürünleri / aksesuar satışlarından ise 6,52 milyar dolar gelir elde etti. Bugüne kadarki en yüksek 4. çeyrek gelirini elde ettiklerini paylaşan Apple CEO'su Tim Cook, bu başarının servisler, giyilebilir cihazlar ve iPad satışlarındaki artış ile sağlandığını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.