Ücretsiz ve kişiselleştirilebilen illüstrasyon bankası: Open Doodles

Open Doodles'ta görselleri SVG, PNG veya GIF formatlarında indirebiliyorsunuz, indirdiğiniz görselde ücretsiz olmasına rağmen herhangi bir bookmark yer almıyor.
Ücretsiz ve kişiselleştirilebilen illüstrasyon bankası: Open Doodles

Video oluştururken, yazdığımız yazılar için öne çıkarılmış görsel ararken veya web sitemizi hayata geçirirken stok video ve görsellerden faydalanıyoruz. Ancak alışılagelmiş, ücretli stok siteleri kullanıcıya belirli bir süre tüketim imkanı sunuyor. Hatta aylık üyeliklerde dahi her görseli indirmenize izin verilmiyor. Durum böyle olunca kullanıcı kendine alternatifler aramaya başlıyor.

Özellikle tasarım odaklı içerikler üretirken çizimler ve illüstrasyonlar oldukça faydalı oluyor. Ücretsiz illüstrasyon bankası olarak hizmet veren Open Doodles ise bu konuda kullanıcıya yardımcı olmayı hedefliyor. Üstelik platformda yer alan herhangi bir çizimi indirmek için sizden üyelik bile istenmiyor. Görselleri SVG, PNG veya GIF formatlarında indirebiliyorsunuz, indirdiğiniz görselde ücretsiz olmasına rağmen herhangi bir bookmark yer almıyor. 

Daha önce benzer birçok platformu sizlerle paylaşmıştık, ancak Open Doodles'ın bu plaformlardan bir farkı var; kullandığınız görsel için herhangi bir referans göstermeniz istenmiyor. Görselleri indirdikten sonra dilediğiniz yerde kullanabiliyorsunuz. Üstelik Open Doodles'ın sağ üstü köşede bulunan "Generator" kısmından görselleri dilediğiniz gibi renklendirebiliyor, isterseniz her birine ayrı arka plan ekleyebiliyorsunuz. Böylelikle ücretsiz görselleriniz aynı zamanda kişiselleşmiş oluyor.

Pablo Stanley'nin çizimlerinden oluşan ve açık tasarım kütüphanesi olarak faaliyet gösteren Open Doodles'ı buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.