Büyük dosya paylaşımı için yerli çözüm: SendGB

2015 yılında Uğur Çakır ve Okan İlhan tarafından kurulan SendGB, 5 GB'a kadar ücretsiz dosya transfer hizmeti veren bir servis.
Büyük dosya paylaşımı için yerli çözüm: SendGB

İnternette bulabileceğiniz en kolay dosya transfer girişimlerinden biri olan WeTransfer'den sıklıkla size bahsetmiştik. Bu haberimizde ise WeTransfer ile benzer bir çözüm sunan yerli bir girişimden bahsedeceğiz. 2015 yılında Uğur Çakır ve Okan İlhan tarafından kurulan SendGB, 5 GB'a kadar ücretsiz dosya transfer hizmeti veren bir servis.

Karşılaştırmak gerekirse WeTransfer sadece 2 GB'a kadar ücretsiz olarak dosya transferi yapmanıza izin veriyor. Türkçe de dahil 13 dil seçeneği ile hizmet veren SendGB, kullanıcıların üye olmadan hızlı bir şekilde dosya transferi gerçekleştirmelerine de olanak sağlıyor.

Gönderilen dosyaların ne zaman sistemden silineceği ise kullanıcı tarafından seçiliyor. SendGB servisi söz konusu dosyaları 90 güne kadar sistemine tutabiliyor. SendGB servisi sayesinde aynı anda 500 dosyayı 20 alıcıya gönderebileceğinizi de ekleyelim.

Ayrıca güvenliğe ekstra önem veren kullanıcılar için gönderim esnasında parola belirleme seçeneği de SendGB servisinde mevcut durumda. Kullanıcılar her gönderim için parola belirleyebiliyor. SendGB platformunun 300 Mbps hızına kadar dosya yükleme ve dosya indirmeye destek verdiğini de ekleyelim.

Paylaşılan bilgilere göre SendGB kullanıcılarının yüzde 30'u Türkiye'den gelirken, geri kalan kullanıcılar ise Hindistan, ABD, İspanya, Şili ve Meksika gibi ülkelerden geliyor. SendGB’nin dikkat çeken başka bir özelliği ise sosyal sorumluluk kurumlarına verdiği destek.

Yakın zamanda Toplum Gönüllüleri Vakfı ile bir kampanya başlatan SendGB, dosya yükleme yapan her kişi için 1 kuruş Toplum Gönüllüleri Vakfı’na bağış yapıyor. Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan SendGB’nin gelecek hedefi ise dosya transferi konusunda dünyada ilk 3 servisten biri olmak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.