Girişimcilerin işletmelerinin gelişmesine yardımcı olacak harika uygulamaları hayatına bütünleşmiş etmesi gereklilik haline geliyor. Peki, en iyi girişimci uygulamaları hangileri? Bir kısmı çoğu kullanıcının telefonda halihazırda bulunan temel uygulamalar arasında sayılan, girişimciler için en faydalı mobil uygulamaları listeledik.
1. Evernote
Evernote, girişimcilerin mutlaka kullanması gereken dijital pazarlama araçları arasında bulunuyor. Android ve iOS işletim sistemi kullanan cihazlara indirilebilen mobil uygulama; parlak fikirlerin kaydedilmesine ve herhangi bir cihazdan paylaşılmasına olanak tanıyor. Ücretsiz bir uygulama olan Evernote, cihazlar arası senkronizasyon ve yapılacak listesi oluşturma özellikleri sayesinde en iyi not alma uygulamalarının da başında geliyor.
2. Skype
Girişimcilerin dijitalde kullanmaları gereken araçlar arasında bulunan Skype; her yerden ücretsiz çağrılar yapabilmeye, çağrıları kaydedebilmeye, toplantılar düzenleyebilmeye ve video oturumları yönetebilmeye olanak tanıyor. Skype hizmeti, dünya çapında bir milyondan fazla ücretli Wi-Fi noktasına da bağlanabiliyor. Uygulama, özellikle sık seyahat eden girişimcilerin tercihi oluyor.
3. Headspace
Headspace, çalışma performansının yüksek seviyede kalmasına yardımcı olan modern bir meditasyon uygulaması. Headspace, yoğun hayat süren girişimcilerin taze ve odaklanmış hissetmelerine yardımcı oluyor. Her gün 10 dakikalık meditasyonla rahatlama sunan uygulama, sesli bir şekilde kullanıcıyı yönlendiriyor.
4. LinkedIn
LinkedIn, çeşitli mobil uygulamaları sayesinde kariyerin veya işin bir üst seviyeye taşınmasına aracılık ediyor. İyi tasarlanmış, hızlı ve kullanımı kolay uygulama sayesinde viral etki yaratmak mümkün oluyor. LinkedIn, doğru bağlantılarla iletişime geçmek için iyi bir araç. Dolayısıyla LinkedIn için mobil dünyasının cevherlerinden biri diyebiliriz.
5. FreshBooks
Kapsamlı bir finans ve muhasebe uygulaması arayışı içinde olanların tercihi FreshBooks oluyor. Profesyonel görünümlü faturalar oluşturmayı ve masraflar için otomatik olarak faturalandırmayı kolaylaştıran FreshBooks, tüm makbuzları ve giderleri tek bir yerde izlemeye ve özelleştirilmiş raporlar oluşturmaya olanak tanıyor. Muhasebe yazılımı kategorisinin liderleri arasında bulunan uygulama, faturalandırılan müşterilerin sayısına bağlı olarak ücretlendiriliyor.
6. Dropbox
Dropbox, belgelerin düzenli olarak bulutta saklanmasına ve kolayca paylaşılmasına olanak tanıyor. Uygulama sayesinde belgeler, telefon, bilgisayar ve tablet aracılığıyla sorunsuz görüntülenebiliyor. Bu özellikleriyle Dropbox, girişimcilerin hayatını kolaylaştırıyor.
7. Canva
Görsellerin hızlı şekilde düzenlenebildiği, blog ya da sosyal medya kanalların paylaşılabildiği uygulama zamanı kıymetli girişimcilerin yardımına koşan online araçlar arasında bulunuyor. Canva, e-ticaret sitesi olan girişimcilerin en sık kullandıkları araçlardan biri olarak geniş şablon türleri yelpazesine sahip oluşuyla dikkat çekiyor.
8. TapeACall Pro
Dijitalleşen dünyada toplantılara kağıt kalemle girmek bile demode sayılabiliyor. Bu noktada TapeACall Pro uygulaması devreye giriyor. Uygulama, girişimcilerin toplantıları kaydedebilmesini hatta iPhone’daki görüşmelerini kayıt altına alabilmesini sağlıyor. Kayıtları kullanmak için elbette yasalar çerçevesinde hareket etmek gerekiyor.
9. Basecamp
Girişimcilerin kullanabilecekleri proje yönetim araçlarından biri de Basecamp. Basecamp; sohbetlerin, dosyaların, yapılacakların tek çatı altında toplanmasını sağlayarak girişimcinin büyük resmi görmesine yardımcı oluyor. Kullanıcı ve proje sayısından bağımsız olarak hizmet veren uygulama, iletişim sorunun ve sürekli toplantı yapma ihtiyacının önüne geçiyor.
10. MindNode
Yoğun çalışan ve gündemi yoğun olan girişimciler için ideal mobil uygulamalardan biri de MindNode. Karar vermede en etkili yollar arasında sayılan uygulama, fikirleri somut bir haritaya dönüştüren bir zihin haritalama uygulaması. Uygulama, fikirlerini berrak şekilde görmek isteyen girişimcilere hitap ediyor.
11. RescueTime
Başarıya ulaşmanın en etkili yollarından biri de zamanı etkin şekilde kullanabilmek. RescueTime adlı uygulama, girişimcilerin zamanı en iyi biçimde yönetebilmelerine yardımcı oluyor. Mobil cihazın arka planında çalışan uygulama, hangi uygulamarda ve web sayfalarında zaman harcandığının raporunu tutuyor. Bu sayede dikkat dağıtan şeylerden uzaklaşmak ve zamanı etkili kullanabilmek mümkün oluyor.
12. Trello
Mobil platformlardaki en başarılı iş yönetim araçları arasında bulunan Trello ile projelerin liste ve kartlar halinde ayırarak düzenli bir şekilde kontrol edilebilmesini sağlanıyor. Uygulama özellikle farklı lokasyondan çalışan kişilerin de takım çalışması yapabilmesini sağlaması açısından oldukça faydalı.
13. Buffer
Tüm sosyal medya hesaplarının tek noktadan takip edilebilmesini sağlayan Buffer, güçlü bir sosyal medya uygulaması olarak dijital pazarlama yapan girişimcilerin yardımcısı oluyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap