Mobil bankacılık uygulaması Current, 20 milyon dolar yatırım aldı

New York merkezli mobil bankacılık uygulaması Current, Wellington Management'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı.
Mobil bankacılık uygulaması Current, 20 milyon dolar yatırım aldı

New York merkezli mobil bankacılık uygulaması Current, Wellington Management'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turunda karşımıza çıkan diğer isimler Galaxy Digital EOS VC Fund, CMFG Ventures, QED Investors, Expa ve Elizabeth Street Ventures oldu.

2017'de piyasaya sürülen Current'ın ilk versiyonu, ebeveynlerin çocuklarını ev işleri için ödüllendirmelerine odaklandı. Özetler, geçmişte analog yollarla yapılan bu işlemi dijitale entegre etti diyebiliriz. Ancak ürün zamanla, geç saatlerde yönlendirme ve hesap numaralarının eklenmesinin sonucunda, gençler için gerçek bir banka hesabı haline geldi. Bu değişim, çalışan gençlerin geleneksel bir bankada olduğu gibi maaşlarını Current'a yönlendirmelerini sağladı.

Platformda "genç hesabı" kullananların yaş oranı 15 iken, Current'ı kişisel hesap olarak kullananların yaş oranının 27 olduğunu belirtelim. Current'ın şu anda Step, Cleo, N26, Chime, Simple ve Stash gibi rakipleri bulunuyor. Bu alandaki birçok oyuncu gibi Current'ın aslında bir banka olmadığını söylemekte fayda var. Ancak Current'ın her iki ürünü için de Visa markalı kartları bulunuyor. Current ve Visa'nın Current'ın yeni müşterilere ulaşmasına yardımcı olacak genişletilmiş bir pazarlama ortaklığına sahip olduğunu hatırlatalım.

Current kurucusu ve CEO'su Stuart Sopp, şu anda platformda yarım milyon kullanıcı olduğunu ve hedeflerinin 2020 ortalarında 1 milyon kullanıcıya ulaşmak olduğunu belirtiyor. Current, aldığı yatırımı yeni ürünler piyasaya sürmek için kullanacağını açıklıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.