Hande Enes, laboratuvarda elmas üreten yerli girişim Appsilon'un 1 milyon euro yatırım aldığını doğruladı

Webrazzi Summit 2019'daki "Erken aşama yatırımlarda meleklerin gücü" adlı oturumda konuşmacı olan Hande Enes, Appsilon'un bu yatırımını doğruladı.
Hande Enes, laboratuvarda elmas üreten yerli girişim Appsilon'un 1 milyon euro yatırım aldığını doğruladı

Daha önce sizlerle yüksek teknoloji ürünlerine odaklanan Appsilon'un Hande Enes'in de aralarında bulunduğu yatırımcılardan 1 milyon euro yatırım aldığı haberini duyum olarak sizlerle paylaşmıştık. Webrazzi Summit 2019'daki "Erken aşama yatırımlarda meleklerin gücü" adlı oturumda konuşmacı olan Hande Enes, Appsilon'un bu yatırımını doğruladı.

Elmas üretimine odaklanan Appsilon Enterprise, Hande Enes’in öncülük ettiği turda 1 milyon euro tutarında yeni yatırım aldı. Laboratuvar ortamında elmas sentezi gerçekleştirebilen Appsilon Enterprise, bu alanda dünyadaki sayılı şirketten birisi. 2017 yılında kurulan girişim daha önce aldığı 1,5 milyon euroluk çekirdek yatırımla birlikte toplam yatırım miktarını 2.5 milyon euroya çıkarmış oldu.

Yüksek teknoloji ile laboratuvarda üretilen elmas mücevherat sektörünün yanısıra savunma sanayi, sağlık, endüstri ve elektronik alanlarında da kullanılabiliyor. Appsilon, elmas üretim süreçlerindeki teknolojisi sayesinde ürettiği elmasın özelliklerini de kontrol edebiliyor. Bu sayede özellikle yüksek teknoloji alanlarında ihtiyaç duyulan malzemenin üretimi Appsilon tarafından sağlanabiliyor.

Bu alandaki sayılı üreticiden birisi olarak Amerika, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, İsrail, Hindistan, Hong Kong gibi elmas merkezlerine ihracat yapan girişim, yatırımcılara analiz ve rapor hazırlayan CB Insights’ın da dikkatini çekmişti. Teknopark İstanbul’da üretim yapan yerli girişim CB Insights’ın hazırladığı raporda lüks ürünlerin üretim şeklini değiştiren girişimler başlığı altında yer almıştı.

Appsilon aldığı bu yeni yatırımla birlikte Ar-Ge süreçlerini hızlandırarak elmas teknolojisi alanında dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden birisi olmak ve ürünleriyle başarı sağladığı alanlarda daha da güçlenmek istiyor. Hedeflediği Seri A turunun da hazırlıklarını yapan girişim, yeni yatırım turuyla birlikte üretim kapasitesini artırmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.