Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali Webrazzi Summit 2019 sahnesinde yer alacağını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. İlk kez bu yıl 5 salon ile gerçekleştirdiğimiz Webrazzi Summit 2019 tüm hızıyla başladı. Etkinliğimizin ilk konuşmacısı olan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal ile Webrazzi Summit sahnesinde keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
İlk kez 2017 yılında Webrazzi Summit'e katıldığını hatırlatan Adnan Bali, para pul konuşmaya alışık olduklarını fakat Webrazzi Summit sayesinde ilk defa teknoloji, dijital dönüşüm, inovasyon üzerine böyle bir platformda konuşma imkanı yakaladığını dile getirdi.
Teknoloji, dijital dönüşüm ve inovasyon gibi konuların geçen sürede gündemlerine oturduğunun da altını çizen Bali, bu tarz dönüşümleri yakalamanın çok önemli olduğunu da paylaştı. Dijitalleşmeyi aracısızlaşma olarak tanımlayan Bali, müşteri ve hizmet veren arasındaki halkaların işlevsizleşmesi ile nihai kullanıcı ile ürünü sunan şirket arasındaki mesafenin kısaldığını da dile getirdi.
Şu an yaşanan teknolojik ve dijital dönüşümün sanayi devriminden farkı olmadığını paylaşan Bali, o dönemde kas gücümüzün sınırlarını aşmaya çalışırken bugün ise zihin sınırlarımızı aşmaya çalıştığımızı paylaştı. Dijital dönüşümün kontrolünüzde olabilecek bir süreç olmadığın o nedenle organizasyonunuzu ve iş süreçlerinizi bütünüyle kapsaması gerektiğini de paylaşan Bali, dijital dönüşüm konusunda çalışmalar yapan ve başarısız olan Telefonica’nın yönteminden de bahsetti.
Dijital dönüşümün elit bir takımla değil ekibin tamamına temas edecek şekilde yönetilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Bali, bankalar için bu ihtiyacın müşteri ile en yakın olunan bireysel bankacılıktan çıktığını da belirtti. Fakat bu dönüşümün bireysel bankacılık ile sınırlı kalmayacağını da paylaşan Bali, bu süreci diğer alanlara yayacaklarını da belirtti.
Birinci adamın mutlaka taahhütü olması gerektiğini de dile getiren Bali, eğer taahhüt olmazsa söz konusu projenin istendiği şekilde ilerlemeyeceğini de paylaştı. Şirket içinde yapılan işlere yabancı kalmak istemediğini de paylaşan Bali, bu nedenle bir öğrenci gibi her zaman öğrenmeye devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Veri hadisesinin bu sürecin en önemli noktalarından biri olduğunun da altını çizen Bali, dijital dönüşüm sürecinin başarılı bir şekilde yürütülmesi için sağlam bir veri akışına ihtiyaç duyulduğunu ve bu verilerin iyi bir şekilde korunması gerektiğini de paylaştı.
Günümüzde normal iyi ile kimsenin tatmin edilmediğini de dile getiren Bali, herkesin şaşırtılmak istediğini de paylaştı. Dijital dönüşüm konusunda Çin'i örnek gösteren Bali, ülkemizde de bu durumun gelişebilmesi için devlet ve akademik çevrelere büyük iş düştüğünü de paylaştı. Akademik çevreler ile çalıştıklarını da belirten Bali, yakın zamanda Koç Üniversitesi ile yapay zeka enstitüsü kuracaklarını da paylaştı.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap