SoftBank, WeWork'ün kontrolünü eline alıyor

SoftBank, WeWork’ün kontrolünü ele almak için çok görüşmelerde bulunuyor.
SoftBank, WeWork'ün kontrolünü eline alıyor

Paylaşımlı ofis girişimi WeWork'e dair detaylı gelişmeleri geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. 47 milyar dolarlık değerleme ile 6 hafta önce dünyanın en önemli girişimlerinden biri olan WeWork'ün iflasın eşiğinde olduğunu ve şirketten büyük işten çıkarmalar beklendiğini, şirketin kurucusu Adam Neumann'ın görevine son verildiğini belirtmiştik.

Bununla birlikte WeWork'ün en büyük yatırımcısı olan ve yaptığı yatırımla şirketin değerlemesini 47 milyar dolarlara kadar çıkaran SoftBank'in şirketin yönetimini devralabileceğini de söylemiştik. CNBC'nin yayınladığı habere göre şu anda bu durum gerçekleşiyor ve SoftBank, WeWork'ün yönetimini eline alıyor. SoftBank, WeWork’ün kontrolünü ele almak için çok görüşmelerde bulunuyor. Anlaşma, WeWork’e 7,5 milyon dolar ile 8 milyar dolar arasında ön finansman sağlayacak ve anlaşmanın sonuçları bugün açıklanmış olacak. SoftBank CEO'su Marcelo Claure, şirket yönetiminde yer alırken, eski CEO Adam Neumann’ın hissesi düşecek.

Kaynaklara göre, Japon milyarder Masayoshi Son’un liderliğindeki SoftBank, yeni fonlara ve mevcut hisselere 4 milyar ila 5 milyar dolar arasında bir yerde harcama yapmayı planladığını söylüyor. SoftBank, halihazırda yapmış olduğu 1,5 milyar dolarlık hisse senedi ivme ve 5 milyar dolarlık sendikasyon borcu ile birlikte 5 milyar dolarlık bir teklif sunacak. SoftBank bununla, büyük nakit infüzyonunun WeWork’ün serbest nakit akışının olumlu ve karlı hale gelme hızını artıracağını umduğunu belirtti.

Son olaylarla birlikte ciddi işten çıkarmaların yaşandığı WeWork'te, SoftBank devralımından sonra nelerin değişeceğini hep birlikte göreceğiz. Ancak herkesin en çok merak ettiği şeyin, halka arzını iptal eden WeWork'ün yeni yönetimle birlikte yeniden halka arzını gerçekleştirmek isteyip istemeyeceği olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.