SoftBank, WeWork'ün yönetimini devralabilir

WeWork’ün parasız kalmasını önleme seçeneklerinden biri, şirketin en büyük yatırımcısı SoftBank'e ofis kiralama girişiminin kontrolünü verecek bir finansman anlaşması düzenlemek olabilir.
SoftBank, WeWork'ün yönetimini devralabilir

Paylaşımlı ofis girişimi WeWork'e dair detaylı gelişmeleri geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. 47 milyar dolarlık değerleme ile 6 hafta önce dünyanın en önemli girişimlerinden biri olan WeWork'ün iflasın eşiğinde olduğunu ve şirketten büyük işten çıkarmalar beklendiğini, şirketin kurucusu Adam Neumann'ın görevine son verildiğini belirtmiştik. WeWork'ün geleceği konusunda her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. 

The Wall Street Journal'da yayınlanan habere göre WeWork’ün parasız kalmasını önleme seçeneklerinden biri, şirketin en büyük yatırımcısı SoftBank'e ofis kiralama girişiminin kontrolünü verecek bir finansman anlaşması düzenlemek olarak açıklandı. Habere göre SoftBank'in anlaşması girişimin değerlemesinin 10 milyar doların altına düşmesine neden olabilir. Zira SoftBank'in ocak ayında yaptığı yatırımla WeWork'ün değerlemesi 47 milyar dolara kadar yükselmişti. Ancak son olaylarla şirketin değerlemesinde ciddi anlamda düşüşler yaşanıyor. 

Ofis kiralama şirketinin halka açılarak milyarlarca dolar kazanmayı planladığını, ancak ilk halka arzın yatırımcıların liderliği, iş modeli ve çıkar çatışmaları hakkındaki endişelerini dile getirmesiyle rafa kaldırıldı. Tüm bu itirazlardan sonra da WeWork'ün çöküşüne zemin hazırlayan olaylar yaşandı ve sonuçta bir zamanlar yüksek değerlemeye sahip, şimdilerde ise acil nakit ihtiyacında olan bir şirket ortaya çıktı.

WeWork'ün nakit seçenekleri arasında JPMorgan ile iş birliği yapılması da yer alıyor. The Financial Times'ın haberine göre kasım sonunda WeWork'ün ne yapacağı ve akıbeti belli olacak. 

Son olarak WeWork, çeşitli maliyet azaltma girişimleri başlattığını ve Conductor ile Meetup da dahil olmak üzere birçok satın alımını devretmeyi planladığını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.