Büyüyen e-scooter pazarında sigorta - sorumlu kullanıcı mı, markanın kendisi mi?

Şehirleşmenin artması ile trafiğin yoğunlaşması arasındaki doğru orantı nedeniyle insanlar ulaşım için farklı yollar aramaya başladı.

Şehirleşmenin artması ile trafiğin yoğunlaşması arasındaki doğru orantı nedeniyle insanlar ulaşım için farklı yollar aramaya başladı. Toplu taşımanın kullanımı bir yana daha hızlı ve kendi zamanlarına göre gündelik yaşamlarını düzenlemek isteyenler trafikten kaçabilecekleri araçları tercih etmekte. Trafikte harcanan zamanda 11. sırada yer alan İstanbul'da da ulaşım tercihlerinde değişiklik yapmak isteyenler alternatif yollara yöneliyor. 

Son dönemde globalde Lime, Circ, Bird gibi Türkiye'de ise Martı, ETKU ve Palm gibi e-scooter girişimlerini duymaktayız. BCG'ye göre 2025 yılında 50 milyar $'lık bir pazar haline gelmesi beklenen e-scooter pazarında kullanım artarken meydana gelecek sorunlarla nasıl baş edileceği merak konusu. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.