Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlüğü 2020 yılında tanıtılacak!

Bloomberg'ten Mark Gurman'ın paylaştığı bir habere göre ise Apple, üzerinde çalıştığı artırılmış gerçeklik gözlüğünü 2020 yılında gözler önüne serecek. 
Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlüğü 2020 yılında tanıtılacak!

Apple'ın bir artırılmış gerçeklik çözümü üzerinde çalıştığı ile ilgili haberler uzun zamandır teknoloji gündemini meşgul ediyor. Geçtiğimiz Eylül ayında Steve Troughton-Smith adındaki bir iOS geliştiricisinin Xcode 11 kodlarının içinde bulduğu bilgilere göre Apple'ın bir artırılmış gerçeklik başlığı geliştirdiğini ve bu başlığı şirket içinde test etmeye başladığını sizlere aktarmıştık.

Kısacası ilk olarak Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo, tarafından ortaya atılan iddia Steve Troughton-Smith'in bulduğu kanıt ile doğrulanmış oldu. Bugün Bloomberg'ten Mark Gurman'ın paylaştığı bir habere göre ise Apple, üzerinde çalıştığı artırılmış gerçeklik gözlüğünü 2020 yılında gözler önüne serecek. 

Paylaşılan bilgilere göre iPhone modelleri ile senkronize bir şekilde çalışacak olan artırılmış gerçeklik gözlüğü iPhone'unuza gelen bildirimleri kendi ekranına yansıtacak. Kısacası artırılmış gerçeklik gözlüğü sayesinde gelen e-postaları, mesajları, haritayı ve pek çok  bildirimi gözlüğünüzün ekranında görebileceksiniz.

Hatırlatmak gerekirse Apple, Apple TV ve Apple Watch modelleri için özel bir App Store sunmuştu. Paylaşılan bilgilere göre Apple, geliştirdiği artırılmış gerçeklik gözlüğü için de App Store sunacak. Ortaya çıkan bir diğer bilgi ise Apple'ın başarılı grafik ve yansıtma teknolojileri sunabilmek için konusunda uzman isimleri işe almaya başlamış olması.

Apple'ın 2020 yılında görücüye çıkaracağı artırılmış gerçeklik gözlüğünün tasarımı, fiyatı veye donanım özellikleri ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.