Manibux kartlarına K12 projesi ile bir ayda 650 bin TL okul harçlığı yatırıldı

Yeni bir haber ile karşımıza çıkan Manibux, okullarda nakitsiz ve güvenli harcama dönemini başlatmayı hedefliyor.
Manibux kartlarına K12 projesi ile bir ayda 650 bin TL okul harçlığı yatırıldı

Online harçlık platformu olarak hizmet veren Manibux'ın, Pytch Ventures’tan yatırım aldığını geçtiğimiz Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Yeni bir haber ile karşımıza çıkan Manibux, okullarda nakitsiz ve güvenli harcama dönemini başlatmayı hedefliyor.

Manibux tarafından kullanıma sunulan K12 projesi ile binlerce öğrenci, sadece sosyal hayatlarında değil okul içindeki kantin ve yemekhanelerde de Manibux'ı kullanabilecek. Ebeveyn kontrollü harçlık yönetim uygulamasının bir ödeme aracı olan manibux kartlar, okul içi ve okul dışında harcanılmak üzere iki farklı cüzdandan oluşuyor.

Paylaşılan bilgilere göre aileler uygulama üzerinden “Kantin Yükleme” kısmını seçip çocuklarına yemekhane veya kantinde kullanmaları için okul açıldığı andan itibaren bir aylık bir süre içinde 650 bin TL okul harçlığı gönderdi. Uygulamanın diğer kısmı olan “Harçlık” kısmına ise 900 bin TL tutarında para yüklendi.

Konuyla ilgili bir açıklama da paylaşan Manibux kurucusu Canan Bayrak, manibux kartının sunduğu birçok indirim, kampanya ve özellikle birlikte çocuklara finansal okuryazarlığı öğretmek amacıyla kurulmuş bir sistem olduğunun altını çizdi.

Sistemlerine farklı özelliklerin de eklendiğini dile getiren Bayrak, Manibux K12 adını verdikleri bu uygulamanın kantin ve yemekhanelerde kullanımı konusunda hem öğrenciler hem ebeveynler hem de okul idarecileri tarafından memnuniyetle karşılandığını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.