El yazısı veya sesli notları dijitalleştiren uygulama: Brill

Brill, hem el yazısı notları hem de sesli notları dijitalize ediyor ve bunu saniyeler içinde gerçekleştiriyor.
El yazısı veya sesli notları dijitalleştiren uygulama: Brill

Gelişen teknolojiyle birlikte analog yönemler yerini dijitale bırakmış olsa da hala el ile not almanın fazlasıyla yaygın olduğunu söyleyebiliriz. Kimi zaman elektronik cihazlarımızdaki uygulamaların yetersiz oluşu, kimi zaman şarjın bitiyor olması ve bazen sadece daha hızlı olmak istemek, kağıt ve kalemle not almamızın en büyük etkenleri olarak karşımıza çıkıyor. Ancak önünde sonunda analog olarak aldığımız notlar bir şekilde bilgisayarda ya da telefonda yeniden yazıya dökülerek dijitalleşmek zorunda kalıyor, bu da kullanıcı açısından ciddi bir zaman kaybı anlamına geliyor. 

Oldukça yeni diyebileceğimiz bir uygulama olan Brill, hem el yazısı notları hem de sesli notları dijitalize ediyor ve bunu saniyeler içinde gerçekleştiriyor.

Brill nedir?

Öncelikle Brill'in sadece iOS cihazlarda kullanılabildiğini belirtelim. Uygulamayı App Store üzerinden cihazınıza indirdikten sonra sizden Brill'i kullanmak için herhangi bir üyelik istenmiyor, indirdiğiniz gibi kullanmaya da başlayabiliyorsunuz. Sade bir tasarımı olan Brill'de yazılı notları dijitale dönüştürmek istiyorsanız ana sayfada çıkan "Brill Basics" klasörüne tıklamanız gerekiyor, akabinde metin, ses ve kamera olmak üzere üç farklı seçenek karşınıza çıkıyor. Eğer bir notun fotoğrafını çekecekseniz kameraya, sesli not kaydedecekseniz mikrofon işaretine tıklamanız ve bu izinleri uygulamaya vermiş olmanız gerekiyor. Harf simgesini kullanarak kendiniz de not yazabiliyorsunuz. Daha sonra tüm notlar belirlediğiniz klasörde depolanıyor.

Brill'i ücretsiz kullanıyorsanız aylık 50 not ve toplamda 2 klasör oluşturma hakkınız bulunuyor. Eğer haftalık 1,99 dolar öderseniz uygulamanın tüm özelliklerini sınırsız olarak kullanabiliyorsunuz.

Platformun dil seçeneği konusunda biraz sıkıntılı olduğun belirtmekte fayda var. Türkçe notlarımın yarısı anlaşılır olsa da bir kısmının sıkıntılı olarak aktarıldığını söyleyebilirim. Ancak İngilizce notlar konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadım ve o notların düzgün bir biçimde mobile aktarıldığını gördüm. Eğer Türkçe not tutuyorsanız bu konuda biraz sıkıntı yaşabilirsiniz.

Uygulamayı App Store'dan indirip deneyebilirsiniz. Brill'in Apple Watch için ayrı bir uygulaması olduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.