WeWork'ün 1600 telefon kulübesinde zehirli madde tespit edildi

Bu ayın başlarında, WeWork bazı kiracılarına "yüksek formaldehit seviyeleri" nedeniyle ABD ve Kanada'daki ofislerinden binlerce telefon kulübesini çıkardığını söyledi.
WeWork'ün 1600 telefon kulübesinde zehirli madde tespit edildi

Paylaşımlı ofis devi WeWork'ün son dönemde yaşadığı sıkıntılara dair önemli detayları daha önce sizlerle paylaşmıştık. Bu yılın sonlarında halka arza hazırlanan şirket sahtekarlık davalarıyla sarsılmış, kurucusu ve CEO'su Adam Neumann'ı görevinden almış ve 47 milyar dolar olan değerlemesinin düşüşüne seyirci olmuştu. Bunların akabinde halka arzdan vazgeçen şirket, yönetimini de SoftBank'e devredebileceğini açıklamıştı.

Ancak şu anda herkesin gündeminde olan WeWork, her geçen gün yeni bir problemle karşımıza çıkmayı başarıyor. Bu ayın başlarında, WeWork bazı kiracılarına "yüksek formaldehit seviyeleri" nedeniyle ABD ve Kanada'daki ofislerinden binlerce telefon kulübesini çıkardığını söylemişti. 

31 Temmuz’da, New York’taki bir topluluk lideri, binaların konumlarının açılmasının ardından telefon kabinlerinde gaz ve kimyasal kokusu olup olmadığını sormak için şirketin Slack kanallarından birine girdi. Ağustos ayının başlarında, birkaç topluluk yöneticisi soruyu yanıtladı. Bir topluluk yöneticisi ise durumun farkında değildi. Ancak Mart ayında Midtown Manhattan'daki yeni bir binada şirkete katıldığı bildirilen bir başkası, dumanların ciddi sıkıntı yarattığını belirtti. 

WeWork'ün Dallas'taki ofislerinden birinde kiracı olan Maureen Surkein, formaldehit riskini öğrenmeden önce düzenli olarak günde üç saate kadar telefon toplantılarında veya öğle yemeği aralarında zamanını oralarda geçirdiğini söylüyor. Surkein şu anda 18 haftalık hamile ve bunun yan etkileri olabileceğinden korkuyor. Eğer hamileliği ile ilgili sıkıntılar yaşarsa WeWork'e dava açacağını da belirtiyor.

Ancak WeWork konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti. Bununla birlikte, pazartesi günü kiracılarına gönderilen ve durum hakkında onları uyaran bir e-postada şirket, kişilerin formaldehitten etkilendiklerini düşünüyorsa tıbbi tedavi almalarını tavsiye etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.