Okuduğunuz haberin geçmişini zaman çizelgesi şeklinde sunan platform: Acciyo

Reuters'ten The Washington Post'a, CNN'den BBC'ye birçok önemli haber sitesi Acciyo kullanımını destekliyor.
Okuduğunuz haberin geçmişini zaman çizelgesi şeklinde sunan platform: Acciyo

Herhangi bir haber ya da makale okuduğumuzda, olayların öncesini takip edebilmek için uzun süren araştırmalar yapmamız gerekebiliyor. Her ne kadar haberin altında "benzer haberler" sekmesi hemen hemen her web sitesinde mevcut olsa da zaman çizelgesi şeklinde haberleri bulabilmek pek mümkün olmuyor. Ancak henüz beta sürümünde olan Acciyo adlı uygulama, bu problemin önüne geçmeyi hedefliyor.

Uygulamayı kullanabilmek için öncelikle mail adresinizle kayıt yaptırmanız gerekiyor, çünkü yukarıda da bahsettiğimiz gibi Acciyo beta sürümünde olduğu için direkt olarak uygulamayı bulamıyorsunuz. Uygulamayı, daha doğrusu Google Chrome eklentisini tarayıcınıza entegre edebilmek için öncelikle size bir e-posta gönderiliyor. Orada bulunan link de sizi eklentiye yönlendiriyor. Daha sonra belirlediğiniz şifre ile platformu kullanmaya hazır oluyorsunuz.

Aslında Acciyo'yu kullanmak için bundan sonra ekstra bir işlem gerçekleştirmeniz gerekmiyor. Zira platformu, sadece iş birliği yaptığı web sitelerinde bulunan haberleri okumak için kullanıyorsunuz. Ancak Reuters'ten The Washington Post'a, CNN'den BBC'ye birçok önemli haber sitesi Acciyo kullanımını destekliyor. Hatta hangi web sitelerinde eklentiyi kullanabileceğinize buradan göz atabilirsiniz.

Acciyo nasıl çalışıyor?

Diyelim ki ABD'deki 2020 seçimleriyle ilgili yeni bir haberi okumaya başladınız. O sırada sağ taraftan Acciyo'nun minik bir paneli çıkıyor ve zaman çizelgesi şeklindeki panelde belirli tarihlerin üzerinde noktalar bulunuyor. Noktalardan birine tıkladığınız zaman sizi konuyla ilgili başka bir habere yönlendirdiğini görüyorsunuz ve bu bir devinim halinde ilerliyor. Böylelikle konuya dair önemli tüm gelişmelerden haberdar olmuş oluyorsunuz. Ayrıca ekranı yakınlaştırıp uzaklaştırdığınızda içeriklerin daha detaylandırıldığını da görüyorsunuz.

Platformu kullanmak için henüz bir ücret talep edilmiyor, ancak beta sürümünden sonra bu konuda değişiklik olup olmayacağı konusunda da bir bilgi veremiyoruz. Acciyo'yu buradan indirip deneyebilirsiniz. Son olarak platformun adını Harry Potter serisindeki "Accio" büyüsünden aldığını hatırlatmış olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.