Sovos, Foriba satın alması sonrası gelecek hedeflerini paylaştı

Sovos’un Foriba’yı satın almasının ardından iki şirket yetkilileri, gelecek hedeflerine yönelik olarak ilk basın toplantısını düzenledi.
Sovos, Foriba satın alması sonrası gelecek hedeflerini paylaştı

Geçtiğimiz Mayıs ayında e-dönüşüm firması Foriba'nın global vergi yazılım sağlayıcısı Sovos tarafından satın alındığını sizlere aktarmıştık. Sovos’un Foriba’yı satın almasının ardından iki şirket yetkilileri, gelecek hedeflerine yönelik olarak ilk basın toplantısını düzenledi.

Toplantıda dünya ve Türkiye e-Dönüşüm pazarının değerlendirmesini yapan Sovos Avrupa Yönetici Direktörü James Buckley ve Sovos Foriba CEO’su Koray Gültekin Bahar, Sovos-Foriba birleşmesiyle global pazardaki şirketlerin regülatif zorunluluklara uyum süreçlerinin hızlanacağını açıkladı.

Gerçekleşen toplantıda söz konusu birleşmenin üç ana bileşeni olduğu belirtilirken, bu unsurlar Sovos’un dijital bir dünya için sunduğu ilk uçtan uca global vergi çözümünün geliştirilmesi, Avrupa ve dünyanın diğer ülkelerindeki şirketlerin yeni vergi zorunluluklarına uyum sağlamalarına destek verilmesi ve büyük ölçekli SAP projelerinin desteklenmesi olarak açıklandı.

Birleşmenin ardından öncelikli olarak, Foriba çözümlerini Sovos S1 Platform’una entegre etmek üzere çalışmalara başladıklarını söyleyen Sovos Avrupa Yönetici Direktörü James Buckley, entegrasyon tamamlandığında, özellikle çokuluslu şirketlerin uyumluluk operasyonlarını merkezileştirmelerine ve global vergi gerekliliklerini daha kapsamlı bir şekilde yerine getirebilmelerine yardımcı olacaklarını da aktardı.

Toplantıda Türkiye e-Dönüşüm pazarına ilişkin değerlendirmeler yaptıktan sonra sunacakları yeni hizmetin müjdesini veren Sovos Foriba CEO’su Koray Gültekin Bahar, güvenli mobil ödeme ve elektronik belge yönetim sistemi uygulamasının 1 Eylül 2019 tarihi itibariyle devreye girdiğini ve artık akıllı telefonların POS cihazına dönüşeceğini hatırlattı. 

Sovos Foriba olarak Türkiye’de bu konuda hizmet sunan öncü şirketlerden biri olacaklarını belirten Bahar, Gelir İdaresi Başkanlığınca devreye alınan uygulamayla kayıt dışılığın yoğun olduğu sektörlerde e-Fatura, e-Arşiv, e-İrsaliye, yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar gibi elektronik uygulamalar hayata geçirileceğini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.