Netflix, Elif Şafak'ın “Aşk” adlı kitabının haklarını aldığını duyurdu

Netflix'in ülkemizdeki çalışmaları ile ilgili yeni bir haber karşımıza çıktı. Netflix bugün Almanya’nın en büyük kitap fuarlarından biri olan The Frankfurter Buchmesse’te, yazar Elif Şafak'ın “Aşk” adlı kitabının haklarını aldığını duyurdu.
Netflix, Elif Şafak'ın “Aşk” adlı kitabının haklarını aldığını duyurdu

Netflix'in Türkiye özelindeki ilk orijinal yapımı olan Hakan: Muhafız dizisinden ilk olarak geçtiğimiz yılın Aralık ayında sizlere bahsetmiştik. Hakan: Muhafız'ın ardından ise Netflix'in ikinci yerli orijinal yapımı olacak olan The Gift dizisinin çekimleri başlamıştı.

Bugün ise Netflix'in ülkemizdeki çalışmaları ile ilgili yeni bir haber karşımıza çıktı. Netflix bugün Almanya’nın en büyük kitap fuarlarından biri olan The Frankfurter Buchmesse’te, yazar Elif Şafak'ın “Aşk” adlı kitabının haklarını aldığını duyurdu.

Elif Şafak'ın “Aşk” adlı kitabının haklarını satın alan Netflix, söz konusu kitaptan yola çıkarak bir dizi çekecek. Çekilecek orijinal dizinin prodüksiyon ve zamanlama detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Netflix ile olan anlaşmanın Curtos Brown Group’tan Luke Speed tarafından komisyonlandığını da ekleyelim.

2011 yılında yayınlanan Aşk kitabının oldukça başarılı bir satış grafiğine sahip olduğunu da belirtelim. Sadece Türkiye'de 850 binden fazla kopya satan Aşk, 37 dile de çevrildi. 

Aşk kitabında yedi yüzyıla yayılan ve tamamen iki farklı kültür üzerinden birbirine ayna tutan bu iki paralel hikayede okur 13. yüzyılın en önemli şair ve mutasavvıfı Mevlânâ Celâleddin Rûmî, Sufizm ve evrensel düzeyde bir aşk arama üzerine derin bir keşfe çıkıyor. Netflix'in yerli orijinal içerikleri ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.