Sanat eserlerinizi ayağınıza getiren en iyi 5 online sanat galerisi

Dünyanın önde gelen sanat eserlerine erişmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.
Sanat eserlerinizi ayağınıza getiren en iyi 5 online sanat galerisi

Güncel sanat eserlerinden, Vincent Van Gogh ve Francis Bacon gibi efsanevi sanatçılarına eserlerine, duvar resimlerinden küresel sanat fuarlarında boy gösteren heykellere kadar sanat eserlerini ayağınıza getiren en iyi 5 online sanat galerisini sizler için listeledik. 

Art Basel 

İşe 1970'de İşviçre'de küçük bir fuar olarak başlayan Art Basel, yıllar geçtikçe hızlı yükselişiyle dünyanın en iyi tanınan sanat fuarlarından biri olarak konumlandı. 

Basel, Miami ve Hong Kong'da düzenlenen Art Basel, dünyanın her yerinden sanat tacirlerini ve zengin sanat severleri  kendine çekmeyi başarıyor. 

Art Basel'ın online kataloğu ise ziyaretçilere tam bir sanat şöleni yaşatıyor. Siteyi ziyaret edenler, Galeriler sekmesi üzerinden hem fuarın yer aldığı galerileri hem de sanat çalışmalarını kolayca görüntüleyebiliyor. 

The Affordable Art Fair 

Galeri ortamı dışında daha uygun fiyatlara sanat eserleri satın almayı mümkün kılan The Affordable Art Fair, 1999'da Londra'nın Battersea bölgesinde kuruldu. Her ne kadar sanat eserlerini uygun fiyatlara satın almak kulağa hoş gelse de fuardaki fiyat aralığının 6 bin pound ile 7 bin 500 euro arasında değiştiğini söyleyelim. Yine de bu fiyat aralığının fuarın sitesinde geçerli olmadığı eklemekte fayda var. 

The Affordable Art Fair'in web sitesi ziyaretçilerin Stockholm, Amsterdam ve Hamburg gibi yerlerdeki fuarları takip etmesini sağlarken, sanat severlerin 50 pound ve 6 bin pound fiyat aralığında sanat eseri almasını mümkün kılıyor. 

Art UK 

İngiltere, İskoçya, Wales ve Kuzey İrlanda'da yer alan önemli kültürel kurumları bir araya getiren Art UK, Britanya çevresinde bulunan 3 bin 200 mekanın eserlerini seçerek ziyaretçilerine sunuyor.

Vincent Van Gogh, Francis Bacon, Adolphe Valette, Renoir ve Mary Beale dahil olmak üzere birçok tanınmış sanatçının eserlerine yer veren platform, 40 binden fazla sanatçıya ev sahipliği yapıyor. 

Sanatçı, eser ve mekan aramaları üzerinden Birleşik Krallık'ta yer alan eserlere kolayca göz atabilmenizi sağlayan Art UK, aynı zamanda eserlerin baskılarını da satın almanızı sağlıyor. 

Whitney Museum of American Art 

New York'un gözde sanat kurumlarından biri olan Whitney Museum of American Art, 20. ve 21. yüzyıldan Amerikan sanat eserlerini sanat severler ile buluşturuyor.  

Müzenin sitesinde ise ziyaretçiler 24 binden fazla eseri inceleyebiliyor. Üstelik eserlerin sadece yağlı boya tablolardan ibaret olmadığını belirtelim. Ziyaretçiler, fotoğraflardan filmlere, kitaplardan dokumalara ve hatta performas sanatlarına kadar birçok esere dijital olarak erişebiliyor. 

Google Street Art Project 

Yer verdiğimiz diğer kültürel kurumların aksine Google Street Art Project, geleneksel sanat anlayışının tamamen dışına taşıyor. Google'ın sanat projesi olan Street Art Project, farklı şehirlerin duvarlarını süsleyen graffiti ve duvar resimleri gibi sokak sanatlarını sanat severlerin ilgisine sunuyor.

İlk olarak 2014 yılında yayına alınan proje, her geçen gün büyüyerek yeni şehirleri ve eserleri de bünyesine katıyor. Sitedeki haritaya göz atarak Buenos Aires, Berlin'e ve hatta ülkemizdeki eserlere bir yolculuğa çıkabiliyorsunuz. Arzu ederseniz sitedeki turlara tıklayarak bir tur rehberinin sesi eşliğinde sokaklardaki eserleri deneyimleyebiliyorsunuz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.