Güney Koreli fintech True Balance, C serisinde 23 milyon dolar yatırım aldı

Dört yıl içinde basit bir kontür sorgulama uygulamasından finteche dönüşen True Balance, şimdiye kadar 65 milyon dolar yatırım topladı.
Güney Koreli fintech True Balance, C serisinde 23 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan pazarındaki küçük şehir ve kasabalarda faaliyet gösteren Güney Koreli finans girişimi True Balance, C Serisi yatırım turunda 23 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Yatırım turuna, daha önce şirkete yatırım yapmış olan IMM Investment ve HB Investment dahil olmak üzere 7 Koreli yatırımcı katılım gösterdi. Yatırım turuna katılan diğer yatırımcıların NH Investment & Securities, IBK Capital, D3 Jubilee Partners, SB Partners ve Shinhan Capital olduğunu da belirtelim.

Bir önceki yatırım turunda 38 milyon dolar yatırım alan True Balance şimdiye kadar 65 milyon dolar yatırım toplamayı başardı. İlk etapta kullanıcılara mobil hatlarında ne kadar kontürü ya da kullanım hakkı kaldığını gösteren bir araç olarak çıkan True Balance, dört yıl içinde büyüyerek dijital bir cüzdana dönüştü. 

Artık kullanıcılar True Balance üzerinden cep telefonu ya da elektrik faturalarını ödeyebildiği gibi, şirketin kendilerine tanımladığı kredilerden de faydalanabiliyor. Hindistan'da 60 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olan True Balance, bu kullanıcıların çoğunun küçük şehirlerde veya kasabalarda yaşadığını belirtiyor. 

Bu arada True Balance kullanıcılarının büyük bir kısmının ilk kez internete bağlandığını söyleyelim. Şirket yerel acentalarla iş birliği yaparak, kullanıcıları uygulamanın nası kullanacağını anlatan aracılara komisyon veriyor. 

Her gün 300 binden fazla finansal işlem gerçekleştirilen uygulamada, bir e-ticaret modülü de mevcut. E-ticaret platformu üzerinden akıllı telefon gibi ürünler satan True Balance, ülke kapsamında brüt mal hacminin 100 milyon dolara ulaştığını dile getirdi. 

True Balance'in kurucusu Charlie Lee, yapılan yatırımın ürüne yeni özellikler eklemek için kullanılacağını dile getirdi. Lee, finansal yıl sona ermeden önce, otobüs ve tren bileti, dijital altın ve mutfak tüpü satın alma özelliklerini eklemek istediklerini belirtti. 

2022 tarihine kadar Hindistan'ın en iyi fintech şirketleri arasında yer almayı hedefleyen True Balance, bu süreçte 100 milyon dijital temas noktasına ulaşmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.