Farklı kategorilerde kayıp ve çalıntı ilanı verilmesine yardımcı olan sosyal platform: Gören Duyan

Yerli bir girişim olan Gören Duyan, farklı kategorilerde kayıp ve çalıntı ilanlarının verilmesini ve bu şekilde kişilerin aradıklarına direkt olarak ulaşabilmelerini sağlıyor.
Farklı kategorilerde kayıp ve çalıntı ilanı verilmesine yardımcı olan sosyal platform: Gören Duyan

Herhangi bir eşyamızı veya evcil hayvanımızı kaybettiğimizde genellikle sosyal medya paylaşımlarlarından medet umuyor ve bu şekilde sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Ancak sosyal medya platformlarının asıl amacı "kayıp bulmak" olmadığı için paylaşımlarımız çoğu zaman ulaşması gereken kişilere ulaşamayabiliyor. Yerli bir girişim olan Gören Duyan, farklı kategorilerde kayıp ve çalıntı ilanlarının verilmesini ve bu şekilde kişilerin aradıklarına direkt olarak ulaşabilmelerini sağlıyor.

6 kategoride kayıp ve çalıntı ilanları

Gören Duyan, 6 ana kategoride kayıp ve çalıntı ilanlarının verilmesini sağlayan bir sosyal sorumluluk projesi diyebiliriz. Gelen ilanlar, kontrolden geçtikten sonra anasayfa ve kategori sayfasında yayına alınıyor. İnsanlar mevcut kategorilere dahil olan bir eşya veya evcil hayvan bulduklarında Gören Duyan'ı ziyaret edip gelen ilanlara göz atıyor. Herhangi bir paylaşım yoksa "Sahibi aranıyor" şeklinde ilan gönderiyor. Bir şeyini kaybeden insanlar ise "sahibi aranıyor" ilanlarına göz atıyor, eğer ilan yoksa "Kayıp" veya "çalıntı" ilanı gönderiyor ve böylelikle kendi ilanını oluşturmuş oluyor. 

Nasıl ilan veriliyor?

Gören Duyan’a ilan vermek için kısa bir kayıt formunu doldurmanız gerekiyor. Ardından kullanıcı profilinizi düzenledikten sonra ilan vermek için hazır duruma geliyorsunuz. Üst barda bulunan ilan ver butonuna tıklatıp formu açabiliyorsunuz. Gören Duyan’a başlık, açıklama, görsel, kategori, konum ve seçtiğiniz kategori için detayları girerek ilan verebiliyorsunuz. Verilen ilanlar yöneticiler tarafından kısa bir sürede onaylanıyor, web sitesinde ve mobil uygulamalarda bütün kullanıcılara ve ziyaretçilere gösteriliyor. İlanlar, platformun Twitter ve Facebook sayfalarında da paylaşılıyor.

Berkay Çatak'ın lise son sınıfta okurken hayata geçirdiği Gören Duyan, İlk başta hazır altyapı ile kuruldu. Ancak Çatak daha sonra kendi altyapısını kodladığını belirtiyor. Platformda şu anda aktif 460 ilan bulunuyor ve platform günde ortalama 200 kişi tarafından ziyaret ediliyor. Platformda canlı destek sistemi bulunuyor ve herhangi bir soru, sorun olduğunda platforma buradan direkt olarak ulaşmak mümkün oluyor.

Lokasyona göre ilan listeleme

Şu anda gelir elde etmekten ziyade sosyal sorumluluk modeli ile faaliyet gösteren girişim, ilerleyen dönemde premium üyelik paketlerini aktif etmeyi ve böylelikle gelir elde etmeyi planlıyor. Henüz bir yatırım almayan girişim, ilerleyen dönemde, mobil uygulamalarının fonksiyonlarını artırıp en küçük cüzdana kadar kısa sürede bulmayı hedefliyor. Buna göre, Gören Duyan mobil uygulamasında kullanıcının anasayfasında o çevredeki kayıp/çalıntı ilanları listelenecek, aynı zamanda yakın çevresinden bir ilan geldiğinde kullanıcıya mobil bildirim gönderilecek. Böylelikle hedef kitleye doğrudan erişilmiş olacak.

Web sitesi üzerinden daha fazla etkileşim alan platformun Android kullanıcıları için Google Play Store'da mobil uygulaması da bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.