ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu Telegram'ın token satışını durdurdu

Pavel Durov, düzenlediği token satışı ile birlikte Libra benzeri Telegram Open Network'ü kurmayı planlıyordu.
ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu Telegram'ın token satışını durdurdu

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), acil bir dava açtığını duyurarak Telegram'ın blockchain projesi için 1,7 milyar dolardan fazla dijital token teklifine yasaklama emri getirdi. Bu yasaklama emrinin, Facebook'a ait Libra Association'ın dağılma dönemine denk gelmesi dikkat çekti. 

Pavel Durov, alacağı fonlama ile birlikte Telegram Open Network'ü kurmayı planlıyordu. Telegram Open Network ise tıpkı Libra gibi mevzuat dışı bir ödeme yöntemi olarak konumlanacaktı. 

SEC'in yaptığı şikayete göre, Telegram Group ve şirketin TON İhraççı iştiraki, TON blockchain ve Messenger'ın geliştirilmesi de dahil olmak üzere şirketin işini finanse etmek için Ocak 2018'de yatırım almaya başladı. Davalı şirketler, 2.9 milyar tokenı ilk 171 yatırımcıya indirimli fiyatlarla sattı. Bu arada şirketin 1 milyar tokenının 39 ABD'li alıcı tarafından alındığını belirtelim.  

Telegram, tokenları en geç 31 Ekim 209 tarihine kadar alıcılara teslim edeceğini ve alıcıların bu tokenları piyasaya satabileceğini söyledi. SEC şikayetine göre Telegram, SEC'in menkul kıymet olarak değerlendirdiği tokenların tekliflerini ve satışlarını kaydedemedi.

SEC'in Uygulama Bölümü Yönetici Yardımcısı Stephanie Avakian yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Bugünkü acil eylemimiz, Telegram'ın yasadışı yollarla satıldığını iddia ettiğimiz dijital tokenları ABD pazarlarına sızdırmasını önlemeyi amaçlıyor. Davalının Grams'ın ve Telegram’ın iş operasyonlarını, finansal durumunu, risk faktörlerini ve menkul kıymetlerin yönetimini yasaların gerektirdiği gibi yapmadığını ve bu konularda yatırımcıları bilgilendirmekte başarısız olduğunu iddia ediyoruz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.