Netflix ve benzeri platformlar için kişiselleştirilmiş izleme önerileri sunan ücretsiz mobil platform: Flimo

Flimo, kullanıcının izleyecek bir şey ararken geçirdiği süreyi kısaltmayı hedefliyor ve bunun için kullanıcıya kişiselleştirilmiş öneriler sunuyor.
Netflix ve benzeri platformlar için kişiselleştirilmiş izleme önerileri sunan ücretsiz mobil platform: Flimo

Gelenekselin dijitale dönüşümü ile izleme alışkanlıklarında da oldukça ciddi diyebileceğimiz değişimler gerçekleşmeye başladı. Netflix, Amazon Prime, Hulu gibi platformlar alışılagelmiş televizyonun yerini alırken Apple gibi teknoloji devleri de kendi dijital yayın platformlarını oluşturmaya başladı. Dijital yayıncılık konusunda artan bir rekabet söz konusu, ancak izleyiciler onlarca platforma rağmen, belki de seçeneklerinin artmış olmasından dolayı, ne izleyeceklerini bulmakta güçlük çekiyorlar.

Flimo nedir?

Oldukça yeni diyebileceğimiz bir platform olan Flimo, kullanıcının izleyecek bir şey ararken geçirdiği süreyi kısaltmayı hedefliyor ve bunun için kullanıcıya kişiselleştirilmiş öneriler sunuyor. Hem iOS hem de Android kullanıcıları için de uygulama mağazalarında mevcut olan uygulamayı kullanmak için öncelikle Facebook ya da Google hesabınızla platforma giriş yapmanız gerekiyor. Ben Facebook'la girmek istediğimde sıkıntı yaşadım, o yüzden Google ile hesap oluşturmayı tercih ettim. Ancak bu sorunun dönemsel olabileceğini belirtelim. 

Flimo'ya giriş yaptıktan sonra hangi platformları kullandığınızı seçmeniz isteniyor. Ancak şu anda sadece Netflix özelinde öneriler sunan Flimo, kısa bir zaman sonra YouTube, Stan ve Hulu'yu da platformuna entegre edeceğini belirtiyor. Bir sonraki adımda örnek 5 tane içerik seçmeniz isteniyor ve karşınıza komediden korkuya ve belgesele birçok içerik çıkıyor. Daha sonra izlemek istediğiniz içeriğin size ne katmasını beklediğinizi belirtiyorsunuz ve arkasından öneriler gelmeye başlıyor.

Tinder benzeri arama yöntemi

Flimo'nun öneri kısmı Tinder benzeri bir şekilde çalışıyor. Sayfanın ortasına afişi düşen içeriğe dair IMDb bilgilerini, afişin üzerindeki "i" sembolüne tıklayarak görebiliyorsunuz. Eğer içeriği beğendiyseniz aşağıda bulunan Netflix logosuna tıklayarak direkt olarak izleyebiliyor ya da daha sonra izlemek üzere Watchlist'inize ekliyorsunuz. Listeye eklemek içinse görseli sağa kaydırmanız yeterli oluyor. Önerilen içeriği daha önce izlediyseniz yukarıya atarak bunu belirtebiliyorsunuz, beğenmediyseniz de sola atarak benzer önerilerin çıkmasını engelleyebiliyorsunuz.

Platform çok yeni olduğu için tabii ki bazı eksikleri bulunuyor. Örneğin; globalde olan bir içeriği size çıkarıyor ama o diziyi ya da filmi izlemek istediğinizde Netflix Türkiye'de henüz bulunmadığını görebiliyorsunuz. Flimo, eğer bu sorunun önüne geçerse kullanıcıların hayatını büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Ayrıca platformda İngilizce dışında bir dil desteği bulunmuyor, o yüzden tüm içerikler karşımıza İngilizce olarak çıkıyor. Yine de Flimo'ya bir şans verilebilir, zira kişisel olarak belirtmem gerekirse daha önce hiç duymadığım içerikleri bile bulabilmeme yardımcı oldu.

Flimo'yu iOS için App Store'dan, Android için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.