İndirim dönemlerinde e-ticarette her aşamanın kesintisiz çalışması alışverişlerin başarılı tamamlanmasını artırmakta

2019 senesinin Black Friday'i yaklaşırken artık sadece ABD'de değil Türkiye'de de büyük indirimlerin yapıldığı bu zaman özellikle e-ticaret açısından gittikçe daha önemli hale geliyor.

2019 senesinin Black Friday'i yaklaşırken artık sadece ABD'de değil Türkiye'de de büyük indirimlerin yapıldığı bu zaman özellikle e-ticaret açısından gittikçe daha önemli hale geliyor. BKM Express'in açıkladığı verilere göre 2018'de bir önceki senenin aynı gününe göre kredi kartı ödemelerinde %38 artışla 3,4 milyar TL'lik satış gerçekleşmişti. 

E-ticaret sitelerinin trafiğini artırıp dönüşüm oranlarını yükselten Black Friday'in 2019 senesinde de benzer dönüşüm yaratacağı düşünülmekte. 2018'deki verilere baktığımızda ABD'de Quantum Metric'in açıklamasına göre %16, Türkiye'de ise İnveon'un verilerine göre %12 dönüşüm oranı görülmüştü. ABD'deki e-ticaret satışlarının 6,2 milyar $'a ulaştığı bu dönemin bu sene de perakendeciler tarafından önemli olacağı düşünülüyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.