Microsoft dünyada çapında 40 milyon yeni internet kullanıcısı kazanmayı hedefliyor

3 milyon Amerikalının geniş banta erişmesini sağlayan Airband, Uluslarası operasyonlarda Bilişsel Radyo Ağları'nın yanı sıra diğer yenilikçi teknolojilerden faydalanmak için yerel firmalarla da iş birliği yapacak.
Microsoft dünyada çapında 40 milyon yeni internet kullanıcısı kazanmayı hedefliyor

Microsoft'un Airband girişimi Latin Amerika ve Sahra Altı Afrika'da faaliyet göstermeye başlıyor. 2022 itibariye 40 milyon yeni internet kullanıcısını dünyaya kazandırmayı hedefliyor. 2017'de ABD'nin kırsal bölgelerindeki internet erişimini iyileştirmek için kurulan Airband, şimdi de Latin Amerika ve Sahra Altı Afrika'daki kullanıcıları hedefleyecek. 

Amerika Kıtasında 600 MHz spektrumundaki kullanılmayan Bilişsel Radyo Ağları'ndan (TVWS) faydalanan şirket, 3 milyon Amerikalının geniş banta erişmesini sağlamıştı. Uluslarası operasyonlarda Bilişsel Radyo Ağları'nın yanı sıra diğer yenilikçi teknolojilerden faydalanmayı planlayan şirket, yerel firmalarla da iş birliği yapacak.

Airband ile iş birliği yapacak olan şirketlerin, her bir alana yönelik belli ihtiyaçları anlayabilmesi, yasal engellerin aşılması için hükümetlerle ve son kullanıcılara internet erişim sağlamak için internet servis sağlayıcılarla birlikte çalışabilmesi bekleniyor. 

Bu arada Microsoft'un bu alanda yaptığı çalışmaların Gana ve Kolombiya'da sonuç verdiğini ekleyelim. Şirket, Bilişsel Radyo Ağlarından faydalanarak 2 okulun ve 5 çiftliğin interenete başlanmasını sağladı. Bu kapsamda yerel servis sağlayıcılara da yatırım yapan şirket, kırsal bölgede yaşayan 6 milyon Kolombiyalıyı internete bağladı. Şirket Gana'da ise Bilişsel Radyo Ağlarına yönelik kısıtlamaları kaldırarak 800 bin kişinin bu hizmetten yararlanmasını sağladı. 

Dünya çapında daha fazla internet kullanıcısı kazanmaya yönelik faaliyetlerde bulunan tek teknoloji devainin Microsoft olmadığını hatırlatmakta fayda var. Googe'ın Next Billion Users inisiyatifi daha fazla kullanıcının Google Hizmetlerini kullanmasına odaklanırken, Facebook kullanıcı tabanını genişletmek adına internet droneları ve uydular için test sürüşleri gerçekleştiriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.