Forward Networks, Goldman Sachs'tan 35 milyon dolar yatırım aldı

İşletmelerin ağ trafiğini izlemesine yardımcı olan San Francisco merkezli girişim Forward Networks, Goldman Sachs'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 35 milyon dolar yatırım aldı.
Forward Networks, Goldman Sachs'tan 35 milyon dolar yatırım aldı

İşletmelerin ağ trafiğini izlemesine yardımcı olan San Francisco merkezli girişim Forward Networks, Goldman Sachs'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 35 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin kurucu ortağı ve CEO'su David Erickson, Goldman Sachs'ın öncelikle bir müşteri olduğunu, daha sonra teknoloji konusunda uzman MD Joshua Matheus'un bankanın şirkete de yatırım yapmasını tavsiye ettiğini söyledi.

Forward Networks'ün 35 milyon dolar topladığı C Serisi yatırım turunda karşımıza, girişimin eski yatırımcıları olan Andreessen Horowitz, Threshold Ventures (eski adıyla DFJ Venture) ve A. Capital da çıkıyor. Şirket aldığı yeni yatırımı varolan işlerini genişletmek ve geliştirmek için kullanacağını açıklıyor.

Erickson, diğer kurucu ortaklar Nikhil Handigol, Brandon Heller ve Peyman Kazemian ile birlikte Stanford'da profesör olarak görev yapıyordu. Zira şirketin teknolojisi de üniversitedeki matematiksel modelleme üzerine yaptıkları işe dayanıyordu. Bu modelleme ağ üzerinde çalışan bireysel süreçleri ve uygulamaları simüle etmek için kullanılıyor. Ağın izlenmesi ve üzerinde neler olabileceğini tahmin etmek için gerçek zamanlı olarak uygulanan anormal davranışı belirliyor. Bu yüzden sistem kendi başına bir sabitleme platformu değil diyebiliriz. Ancak geliştirici operasyonlarında, mühendislerin neyi düzeltmeye çalışacaklarını belirlemelerine yardımcı oluyor, kısacası işleri kökünden çözmüyor ama çözümü kolaylaştırıyor. 

Sürekli büyüme gösteren girişimin ağ izlemesi şu anda 75 bin cihazı kapsıyor. Bu bağlamda sadece Goldman Sachs ağında 15 bin cihaz entegrasyonu bulunuyor, bu da Goldman Sachs'ın Forward Networks için önemli bir müşteri olduğunu kanıtlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.