Apple, Apple Music ve Apple TV Plus servislerini paket olarak sunabilir

Paylaşılan bir rapora göre Apple, Apple TV Plus servisini müzik servisi olan Apple Music ile bir paket halinde sunmayı hedefliyor.
Apple, Apple Music ve Apple TV Plus servislerini paket olarak sunabilir

Geçtiğimiz Mart ayında düzenlenen bir etkinlik ile birlikte Apple TV Plus servisinin tanıtıldığını sizlere aktarmıştık. Apple'ın Netflix ve Amazon Prime rakibi servisi olarak karşımıza çıkan Apple TV Plus'ın henüz kullanıma sunulmadığını da hatırlatalım.

Servis henüz kullanıma sunulmamış olsa da Apple, servisi nasıl pazarlayacağı ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bugün Anna Nicolaou ve Patrick McGee tarafından hazırlanan bir Financial Times raporuna göre Apple, Apple TV Plus servisini müzik servisi olan Apple Music ile bir paket halinde sunmayı hedefliyor.

Paylaşılan bilgilere göre Apple, söz konusu Apple Music ve Apple TV Plus paketi için şimdiden müzik endüstrisi ile görüşmelerine başladı. Hatırlatmak gerekirse Apple Music, ABD'de aylık 10 dolarlık bir ücrete sahip. Eğer iPhone, iPad veya Mac modellerinden birini satın alırsanız ise 1 yıl boyunca Apple Music'i ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.

1 Kasım tarihinde kullanıma sunulacak olan Apple TV Plus servisinin aylık ücreti ise 5 dolar olarak belirlendi. Kısacası iki servisin toplam ücreti aylık 15 dolara geliyor. Yapılacak olan paketin ücreti ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmasa da mantıken 15 doların altında bir ücrete sahip olması gerekiyor.

Şu an için Apple tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim. Financial Times'ın raporuna göre söz konusu Apple Music ve Apple TV Plus paketinin hayata geçmesindeki en büyük engel ise müzik endüstrisi. Apple'ın görüştüğü şirketler yapılacak olan anlaşma ve paket nedeniyle gelir kaybetmekten korkuyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.