iOS 13 güncellemesini yapan iPhone kullanıcıları, Spotify şarkılarını Instagram Hikayeler'de paylaşamıyor

Spotify'da dinlediğiniz bir şarkıyı Instagram Hikayeler'de paylaşmak istediğinizde karşınıza "Üzgünüz, Instagram Hikayeler'le paylaşamadık, lütfen daha sonra tekrar deneyin" ibaresi beliriyor.
iOS 13 güncellemesini yapan iPhone kullanıcıları, Spotify şarkılarını Instagram Hikayeler'de paylaşamıyor

Uzunca bir süredir merakla beklenen iOS 13 sürümü, ne yazık ki iPhone kullanıcıları için Instagram özelinde bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. iOS 13'ten sonra Instagram Hikayeler'de otomatik olarak açık olan ses, direkt olarak sessiz gelmeye başlamış ve kullanıcının analog olarak sesi ayarlaması beklenmişti. Ancak iOS 13'le birlikte Instagram'ın tek yaşadığı sıkıntı bu değil. Zira iOS 13 güncellemesini yapan iPhone kullanıcıları, Spotify şarkılarını Instagram Hikayeler'de paylaşamıyor.

Spotify'da dinlediğiniz bir şarkıyı Instagram Hikayeler'de paylaşmak istediğinizde karşınıza "Üzgünüz, Instagram Hikayeler'le paylaşamadık, lütfen daha sonra tekrar deneyin" ibaresi beliriyor. Ancak iOS 13'ün yüklenmediği bir telefonda denediğimizde şarkının sıkıntısız olarak paylaşılabildiğini görüyoruz. Reddit kullanıcılarının bir kısmı da aynı sorunu rapor ederken, Spotify'ın Yardım bölümünde de benzer sıkıntıyı yaşayan kullanıcılar olduğunu görüyoruz.

Öncelikle yaşanan sıkıntının ülkemize özgü bir sorun olmadığını ve global olduğunu belirtelim. Bunu belirtmemizin nedeni de Instagram'ın müzikle ilgili bazı özelliklerini Türkiye'de kullanıma açmıyor oluşu. Bir süredir yurt dışında aktif olarak kullanılan Instagram Hikayeleri'ne müzik ekleme özelliği, ne yazık ki hala ülkemizde kullanılmıyor. Bunun ardında telif haklarıyla ilgili yaşanan sıkıntılar olduğunu ön görmek mümkün. Ancak yeni yaşanan problem konusunda da ne Spotify ne de Instagram bir açıklama yapıyor. Aynı şekilde Apple da sessizliğini koruyor.

Ayrıca birçok kişinin iki uygulamayı da silip yeniden yüklediğini, buna rağmen sıkıntıya çözüm getirilmediğini belirtelim. Son olarak Android kullanıcılarının herhangi bir problem yaşamadığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.