iOS kullanıcıları için çok yönlü ve ücretsiz not alma uygulaması: Allegory

App Store'dan cihazınıza indirdiğiniz uygulamayı herhangi bir üyelik oluşturmadan direkt olarak kullanabiliyorsunuz.
iOS kullanıcıları için çok yönlü ve ücretsiz not alma uygulaması: Allegory

Gelişen teknoloji, not alma şekillerinde de değişikliklere neden oluyor. Kağıt ve kalem yerini mobil uygulamalara bırakırken bu uygulamaların da her geçen gün kendine yeni özellikler eklediğini söyleyebiliriz. Zira "çok yönlü" olarak tabir edebileceğimiz bir not alma uygulaması olan Allegory, iOS kullanıcıları için ciddi anlamda kolaylık sağlamayı hedefliyor.

Allegory nedir?

Allegory'i kullanmak ise gerçekten çok basit. App Store'dan cihazınıza indirdiğiniz uygulamayı herhangi bir üyelik oluşturmadan direkt olarak kullanabiliyorsunuz. Uygulama ilk başta biraz karışık görünse de aslında oldukça basit bir arayüze sahip olduğunu belirtelim. Not almak için yeni bir sayfa açtığınızda, hizalama, boyutlandırma, yazı stili değiştirme gibi standart bir uygulamada olması gereken her şey Allegory'de de bulunuyor.

Bunların yanında notlarınıza ister o anda çektiğiniz, isterseniz de galerinizde bulunan bir görseli ekleyebiliyorsunuz. Üstelik uygulamayı kullanarak çizim yapabiliyor ya da el yazısıyla not da alabiliyorsunuz. Bu da Allegory'yi gerçek anlamda diğer uygulamalardan ayırıyor diyebiliriz.

Siri kısayolları ve iCloud entegrasyonu

Uygulamada Siri kısayolları, iCloud entegrasyonu gibi birçok özellik mevcut. Ayrıca VoiceOver geliştirmeleriyle ses kontrolü sağlamak da mümkün oluyor. Notlarınız arasında arama yapabiliyorsunuz, önemli olan yerlerin altını çizerek odaklandığınız konuları da özel olarak belirleyebiliyorsunuz. İsterseniz uygulamayı anımsatıcı olarak da kullanabiliyor ve hatırlatılmasını istediğiniz notlar için bildirim alabiliyorsunuz. Allegory'yi karanlık modda kullanabileceğinizi de hatırlatalım.

Kullanım için herhangi bir ücret talep etmeyen Allegory'yi iOS cihazlarınız için App Store'dan indirebilirsiniz. Ancak uygulamanın Android kullanıcılarına açık olmadığını belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.