Instagram'a grup hikayeleri özelliği geliyor

Kullanıcılar, Grup Hikayesi seçeneğine basarak paylaştıkları Hikayenin yalnızca seçtikleri gruptaki kişilere gösterilmesini sağlayabiliyor.
Instagram'a grup hikayeleri özelliği geliyor

Uygulamalardaki gizli özellikleri keşfetmesiyle tanınan Jane Mancun Wong, Instagram'ın grup sohbetleri için Hikayeler özelliğini test ettiğini buldu. Wong, test sürecindeki özelliğin ekran görüntülerini Twitter takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmedi. 

Wong'un paylaştığı görüntülere baktığımızda Hikayeler ekranında Hikayeniz ve Yakın Arkadaşlar seçeneklerinin yanı sıra Grup Hikayesi seçeneğinin de yer aldığını görüyoruz. Kullanıcılar tıpkı Yakın Arkadaşlar özelliğinde olduğu gibi Grup Hikayesi seçeneğine basarak paylaştıkları Hikayenin yalnızca seçtikleri gruptaki kişilere gösterilmesini sağlayabiliyor. Aynı şekilde kullanıcılar özellik üzerinden yeni bir grup oluşturarak Hikayelerini bu grupla da paylaşabiliyor. 

Yeni Grup Hikayesi özelliğinin Hikayelere yeni bir gizlilik katmanı eklediğini söylemek mümkün. Zira bu sayede kullanıcılar Hikayelerini görüntüleyen kişileri daha kolay bir şekilde sınırlandırabiliyor. Yakın zamanda yayınladığı sohbet çıkartmasıyla kullanıcıları hikayeden grup sohbetine yönlendiren Instagram, bu yeni özellikle birlikte belli bir konu çerçevesinde bir araya gelen geniş kapsamlı grupların da Hikayeler özelinde etkileşimini arttırıyor.

Bu arada Instagram'ın ana şirketi Facebook'un Grup Hikayeleri özelliğini yayınladıktan 9 ay sonra platformdan kaldırdığını hatırlamakta fayda var. Facebook, Grup Hikayeleri özelliğinde beklediği performası yakalayamamış olsa da, daha görsel odaklı bir platform olan Instagram'da bu özellik kullanıcıların ilgisini çekebilir. Yine de test sürecinde olan Grup Hikayesi özelliğinin kullanıcılarla ne zaman buluşacağı henüz belli değil. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.