Berlin merkezli elektrikli scooter girişimi Tier Mobility, 60 milyon dolar yatırım aldı

2018'in temmuz ayında hayata geçirilen Tier Mobility, şu anda 12'den fazla ülkede 40'tan fazla şehirde 20 bin elektrikli scooter'la hizmet veriyor.
Berlin merkezli elektrikli scooter girişimi Tier Mobility, 60 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz günlerde, Bird'ün 275 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Son dönemde ciddi bir rekabetin görüldüğü elektrikli scooter pazarında yatırımların ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de Berlin merkezli girişim Tier Mobility, B Serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı. 

Mubadala Capital ve Goodwater Capital'ın liderliği üstlendiği yatırım turuna katılan diğer isimler, Axa Germany, Evli Growth Partners, White Star Capital, Northzone, Speedinvest, Point9, Indico, Kibo Ventures, Market One Capital ve Formula 1 şampiyonu Nico Rosberg oldu. Şirketin yeni yatırımdan sonraki değerlemesine dair bir açıklama ise yapılmadı. 

2018'in temmuz ayında hayata geçirilen Tier Mobility, şu anda 12'den fazla ülkede 40'tan fazla şehirde 20 bin elektrikli scooter'la hizmet veriyor. Tier'in kurucu ortağı ve CEO'su Lawrence Leuschner, aldıkları yeni yatırımı daha fazla coğrafi bölgede hizmet göstermek ve kendi teknolojisini geliştirmek için kullanacaklarını açıkladı. 

Tier Mobility'nin bu yılın başlarında, hizmetini diğer taşımacılık seçenekleriyle güçlendirmeyi planladığını ve kendisini “mikro mobilite” oyuncusu olarak tanımlamaya başladığını belirtelim. Ancak ancak bir röportajda Leuschner, bunların nasıl veya ne zaman aktif olacağını söylemeyi reddetti. Filosunu bakım maliyetlerini azaltmak için daha sağlam bir donanıma yükselten girişimin yeni scooter'larının ise yaklaşık 18 aylık ömürleri bulunuyor. Bu araçlar Tier'in filosunun yüzde 80'ini oluşturuyor.

Sonuç olarak elektrikli scooter pazarının globalde kalabalık bir pazar olduğunu, ancak Tier'in hızlı büyümesinin ciddi anlamda bir başarıyı işaret ettiğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.