Maisie Williams'ın kurucusu olduğu global yetenek keşif platformu: Daisie

Sanatçıların kariyerlerinde büyümelerine yardımcı olmak için tasarlanan Daisie adlı uygulama, 2017 yılında Dom Santry ve Maisie Williams tarafından hayata geçirildi.
Maisie Williams'ın kurucusu olduğu global yetenek keşif platformu: Daisie

Game of Thrones dizisinde canlandırdığı Arya Stark karakteriyle tanıdığımız Maisie Williams, oyunculuğun yanı sıra girişimcilikle de ilgileniyor. Sanatçıların kariyerlerinde büyümelerine yardımcı olmak için tasarlanan ve kısaca "yetenek keşif platformu" olarak tabir edebileceğimiz Daisie adlı uygulama, 2017 yılında Dom Santry ve Maisie Williams tarafından hayata geçirildi.

Daisie nedir?

Hem web üzerinden hem de iOS cihazlarla incelemenin mümkün olduğu platform, oldukça basit bir sistemle faaliyet gösteriyor. Öncelikle e-posta adresiniz, adınız ve belirlediğiniz sistemle Daisie'ye üye oluyorsunuz. İsminizde Türkçe karakter varsa o karakteri kullanmamanızı öneririm, zira kullandığınız takdirde sistem hata veriyor. Akabinde kullanıcı adı, ilgi alanları ve profil fotoğrafından oluşan bir kişisel profilinizi oluşturuyorsunuz. Son olarak da size kendi yetenekleriniz soruluyor. Platformda animasyondan yazarlığa, editörlükten çizerliğe birçok yeteneğin mevcut olduğunu da hatırlatalım.

Yeteneklerin sergilendiği bir sosyal mecra

Tüm bu süreçten sonra, hangi konuda iş birliği yapmak istiyorsanız o konu başlığı altında istediğiniz başlığı açabiliyorsunuz. İsterseniz bir tartışma başlatıyor ve kişilerin size katılmasına ön ayak olabiliyorsunuz. Kendinizi anlatan bir yazı yazıp size yardımcı olabilecek birini platformda bulabilmek mümkün oluyor. Özellikle freelance çalışanlar için kayda değer bir uygulama diyebileceğimiz Daisie, sizden herhangi bir ücret talep etmiyor.

Her şeyden önce Daisie'yi insanların kalifikasyonlarını görebileceğiniz bir sosyal mecra olarak da düşünebilirsiniz. Sonuç olarak Daisie'de içerik oluşturucular, diğer sosyal ağlara benzer bir profil oluşturuyor, ancak asıl odak hayranlar ve beğeniler kazanmak değil, içerik oluşturucuların sanatları için ortak çalışanlar bulmalarına yardımcı olmak olarak karşımıza çıkıyor.

Maisie Williams ve Dom Santry

Girişimin bu yılın başlarından 100 binden fazla üyeye ulaştığını ve 2,5 milyon dolarlık bir tohum yatırımı aldığını da hatırlatalım. Maisie Williams, platformda şu anda oldukça değerli bir topluluğun bulunduğunu ve Daisie'nin kişilerin özgeçmişlerini geliştirmeleri için önemli bir aracı olacağını düşündüğünü belirtelim.

Platformu buradan inceleyebilir, iOS cihazınız için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.