Greg Brockman: "OpenAI'ın temel amacı yapay zeka teknolojisini herkes için kullanılabilir kılmak"

TechCrunch Disrupt SF 2019'un konuşmacılarından olan OpenAI kurucu ortakları Sam Altman ve Greg Brockman, aldıkları yatırım ve şirketlerinin geleceği ile ilgili önemli detaylar paylaştı.
Greg Brockman:

TechCrunch Disrupt SF 2019'un ikinci günü tüm hızıyla başladı. Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla yerinden takip ettiğimiz TechCrunch Disrupt SF 2019 ile ilgili önemli haberleri sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Microsoft'un OpenAI'a 1 milyar dolar yatırım yaptığını sizlere geçtiğimiz Temmuz ayında aktarmıştık.

TechCrunch Disrupt SF 2019'un konuşmacılarından olan OpenAI kurucu ortakları Sam Altman ve Greg Brockman, aldıkları yatırım ve şirketlerinin geleceği ile ilgili önemli detaylar paylaştı. Yapay zeka teknolojisinin çok önemli olduğunun altını çizen Greg Brockman, OpenAI'ın temel amacının yapay zeka teknolojisini herkes için kullanılabilir kılmak olduğunu belirtti.

Öğrenebilen bir teknolojiye sahip olduklarını ve bunun oldukça önemli olduğunun altını çizen Sam Altman, yapay zeka teknolojisi üzerine çalıştıkları için çok mutlu olduğunu da dile getirdi. Microsoft tarafından yapılan 1 milyar dolarlık yatırımın aynı zamanda bir iş birliği olduğunu da sözlerine ekleyen Brockman, iki şirketin birlikte çalıştığını da paylaştı.

Microsoft ile yapılan iş birliğinin çok önemli olduğunun altını çizen Sam Altman, yapay zeka teknolojisini geliştirmek adında Microsoft ile birlike süper bilgisayarlar üzerinde çalıştıklarını paylaştı. Önümüzdeki birkaç ay içinde yapay zeka modellerini görücüye çıkaracaklarını da paylaşan Brockman, yapay zekanın kendi başına yazdığı bir kitaptan da bahsetti.

Söz konusu kitabın ne kadar detaylı bir şekilde yazıldığını da paylaşan Brockman, kitabın yapay zeka teknolojisinin ne kadar muhteşem olduğunu gözler önüne serdiğini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.