Neal Mohan: "Müzik YouTube'un en önemli parçalarından biri"

YouTube Chief Product Officer'ı Neal Mohan, online videoların ve YouTube Music'in yaşadığı evrim ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Neal Mohan:

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla yerinden takip ettiğimiz TechCrunch Disrupt SF 2019 tüm hızıyla başladı. Etkinliğin önemli konuşmacıları arasında yer alan YouTube Chief Product Officer'ı Neal Mohan, online videoların ve YouTube Music'in yaşadığı evrim ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Müziğin YouTube için oldukça önemli bir parça olduğundan bahseden Neal Mohan, YouTube Music yokken bile insanların yeni şarkılar keşfetmek için YouTube'u kullandıklarını belirtti. Müzik seven kullanıcıların aynı zamanda YouTube içeriklerini sevdiğini de sözlerine ekleyen Mohan, bu nedenle YouTube Premium servisini sunduklarını belirtti.

YouTube Premium servisinin hem YouTube Music hem de YouTube'un en iyi özelliklerini bir arada sunduğunu sözlerine ekleyen Mohan, şu an bu servislerin 71 ülkede kullanımda olduğunu ve ilerleyen dönemlerde yeni ülkelerde kullanıma sunulacağını da paylaştı.

YouTube Music için 3 yeni özellik sunacaklarını da sözlerine ekleyen Mohan, bu özellikleri yeni şarkılar ve sanatçılar keşfetmek için kullanılacağını belirtti. YouTube'un içerik üreticileri için muhteşem bir platform olduğunu da paylaşan Mohan, büyük içerik üreticilerinin kitlelerinin ana kısmının YouTube'da olması nedeniyle platformda kalmak istediklerini de belirtti.

Videolarda yer alan reklamların çok önemli olduğunu ve bu konuda titiz davrandıklarını paylaşan Mohan, platforma yüklenen videoların reklam ve içerik açısından incelendiğini dile getirdi. Her dakikada 5 saatlik videonun platforma yüklendiğini de belirten Mohan, bu videoların makine öğrenimi ve insanlar tarafından incelendiğini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.