Siri, iMessage harici mesajlaşma uygulamalarında da varsayılan olarak kullanılabilecek

Bu sene gelen bir yazılım güncellemesi, Apple'ın sesli asistanı Siri'nin varsayılan olarak üçüncü taraf mesajlaşma uygulamalarında da kullanılabileceğini gösteriyor.
Siri, iMessage harici mesajlaşma uygulamalarında da varsayılan olarak kullanılabilecek

Bloomberg'ün haberine göre, bu sene gelen bir yazılım güncellemesi, Apple'ın sesli asistanı Siri'nin varsayılan olarak üçüncü taraf mesajlaşma uygulamalarında da kullanılabileceğini gösteriyor. Bu özellik, ilerleyen dönemde üçüncü taraf uygulamalarda arama yapabilmeye kadar genişletilecek.

Örneğin şu anda, Siri'nin WhatsApp veya Skype gibi uygulamaları kullanarak bir kişiye mesaj göndermesini veya o kişiyi arayabilmesini istiyorsanız, bu komuttan önce "WhatsApp'tan şu kişiye mesaj gönder" gibi bahsi geçen uygulamaların adını da söylemeniz gerekiyor. Aksi takdirde Siri, Apple'ın iMessage servisinı veya telefon uygulamasını varsayılan olarak alıyor ve direkt olarak SMS olarak mesaj gönderiyor. Ancak, gelecekte Siri, her bir kişi için hangi hizmeti tercih ettiğinizi ve iletişim için varsayılan olarak neyi seçtiğinizi öğrenecek ve buna göre hareket edecek.

Ancak bunun her uygulama için aktif olarak çalışabilmesi için bireysel uygulama geliştiricilerinin uygulamalarını güncellemeleri gerektiğini de belirtelim. 

Apple'ın Siri konusunda yaptığı yenilikler mesajlaşma veya arama ile sınırlı kalmıyor. Geçtiğimiz günlerde iOS 13'le birlikte Siri'ye Spotify desteği geldiğinden de bahsetmiştik.  Apple'ın servis aboneliklerine verdiği önemle birlikte birçok yeniliğe imza attığı Apple Music, iOS 13 güncellemesiyle Siri entegrasyonu kazanmış ve Apple Music kullanıcılarının sözlü direktiflerle istedikleri sanatçıyı ve şarkıları direkt olarak çalabilmeleri mümkün olmuştu. Aynı yenilik, şu anda Spotify üyesi iPhone kullanıcıları için de mevcut hale getirildi. Ancak bu özelliğe erişebilmek için Spotify'ın en yeni beta sürümüne sahip olmanız gerektiğini hatırlatalım.

Umuyoruz ki yakın zamanda tüm özellikler, globaldeki bütün kullanıcılar için aktif edilecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.