Peter Thiel'ın kurucusu olduğu Mithril Capital'ın başı, FBI'dan sonra eski çalışanıyla dertte

2012 yılında Peter Thiel ve Ajay Royan tarafından kurulan girişim sermayesi şirketi Mithril Capital, oldukça zorlu bir yıl geçiriyor.
Peter Thiel'ın kurucusu olduğu Mithril Capital'ın başı, FBI'dan sonra eski çalışanıyla dertte

2012 yılında Peter Thiel ve Ajay Royan tarafından kurulan girişim sermayesi şirketi Mithril Capital, oldukça zorlu bir yıl geçiriyor. Şirket, şubat ayında, Johnson & Johnson'ın, Mithril portföyünde yer alan cerrahi robotik şirketi Auris Robotics için 3,4 milyar dolar ödemeyi kabul ettiğine sevinmesine rağmen, şu anda gerçek bir kargaşa içinde. Zira geçtiğimiz haftalarda Mithril'in FBI tarafından araştırıldığı haberini sizlerle paylaşmıştık. FBI da dahil olmak üzere ABD yetkilileri tarafından son aylarda Mithril'e yakın bazı kişileri, şirkette olası mali suistimal endişeleriyle ilgili sorgulandığından bahsetmiştik.

Ancak Mithril tarafından suların durulmadığını belirtelim. Şirket şimdi, Mithril'e genel danışman olarak katılmış olmasına rağmen, genel müdür olarak uzun süre görev yapan eski çalışanı Crystal McKellar'la sıkıntılar yaşıyor. Hazırlanan bir dilekçeye göre McKellar, Mithril'i ve Royan'ı yerinden etmek için uzun süredir uğraşıyor. Bu iddiaların arasında, bu yılın başlarında şirketten kovulduğunu söyleyen McKellar'ın, Mithril'den önemli bir kıdem tazminatı istediği ve bir danışmanlık sözleşmesi içeren bir ayrılık anlaşması imzaladığı belirtildi. İstediklerini alamayan McKellar, çeşitli suçlamalarla Mithril'e ciddi sıkıntılar yaşatıyor.

Asıl neden, McKellar'ın kendi şirketini kurmuş olması mı?

Aslında bunların altında Crystal McKellar'ın şirketten ayrıldıktan sonra rakip bir şirket olan Anathem Ventures'ı kurması yatıyor. Zira McKellar'ın, şimdiye kadar düşündüğü herhangi bir portföy yatırımına ilişkin işletmeler de dahil olmak üzere Mithril ile rekabet edebilecek bir iş yapmamaya söz verdiğini, ancak buna rağmen 50 bin dolarlık "danışmalık hizmetlerini" tamamladığını söyleyebiliriz. McKellar, Mithril'den danışmanlık ücretlerini kabul etmekle suçlanıyor. Ayrıca, şirket ile doğrudan rekabet halindeki işlerini üstlendiği için de sıkıntılar yaşıyor. Sonuç olarak iki taraf da haklı çıkmak için birbirini zorluyor.

McKellar'ın işten çıkarıldığı için kızgın olduğunu da söyleyebiliriz, ancak bu şirketin ilk vukuatı değil. Mithril'in sayısız üyesine yıllar boyunca kapının gösterildiğini ve bu küçülmenin başkalarıyla ortaklaşa çalışma eğilimi gösteren Thiel'i rahatsız ettiğinin bildirildiğini belirtelim. Bugün, Mithril büyük ölçüde Royan tarafından yönetiliyor; firmanın CFO'su olan kız kardeşi Anuja Royan ve genel müdür Paul Legget genel işleri yürütüyor. 

FBI soruşturmasına dair herhangi bir açıklama yapılmıyor, ancak gelecek günlerde şirkette neler olup bittiğini hep birlikte öğreneceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.