Chris Dixon: "Kripto paralar ödeme yöntemi olarak görülmeli"

Etkinliğin konuşmacılarından olan Andreessen Horowitz partneri Chris Dixon, blockchain ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Chris Dixon:

TechCrunch Disrupt SF 2019 tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla yerinden takip ettiğimiz TechCrunch Disrupt SF 2019 ile ilgili önemli haberleri sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Etkinliğin konuşmacılarından olan Andreessen Horowitz partneri Chris Dixon, blockchain ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Facebook'un kripto para birimi olan Libra'dan bahsederek başlayan Dixon, Libra'nın önümüzdeki yıl gerçekten kullanıma sunulacağını düşündüğünü belirtti. Kripto paraların ve blockchainin çok heyecan verici olduğunu da paylaşan Dixon, Facebook gibi büyük bir şirketin blockchaine yatırım yapmasının çok önemli olduğunu da dile getirdi.

Büyük şirketlerin yeni teknolojilere yatırım yapmasının çok önemli olduğunu da paylaşan Dixon, yeni teknolojilerin geliştiğini görmek istediklerini de paylaştı. Kripto paraların dijital ulusal para birimleri olarak görülmemesi gerektiğini savunan Dixon, kripto paraların başarılı birer ödeme yöntemi olduklarına vurgu yaptı.

Kripto paraların düşük komisyon ücretleri sunan birer ödeme yöntemi olduğundan bahseden Dixon, kripto paraların oluşturdukları platform sayesinde geliştiricilerin bu platformları kullanarak çeşitli uygulamalar geliştirmelerine olanak sağladıklarını da sözlerine ekledi. 

Ortaya yeni bir teknoloji çıktığı zaman o pazarda hizmet veren eski firmaların pastadan pay almak için harekete geçtiğini belirten Dixon, bu nedenle Visa ve Mastercard gibi firmaların blockchaine odaklanmalarının çok olağan olduğunu da paylaştı. Kripto ve blockchainin şu anını internetin ilk günlerine benzeten Dixon, kripto ve blockchain özelinde yeni bir girişim okulu başlattıklarını da dile getirdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.