Londra'da mağaza açan Banksy, eserlerini internet üzerinden satışa çıkaracak

İki hafta boyunca sergilenecek olan ürünler sadece internetten alınabilecek.
Londra'da mağaza açan Banksy, eserlerini internet üzerinden satışa çıkaracak

Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy, ismini kullanarak satış yapan bir şirketin önüne geçmek amacıyla Londra'da mağaza açtı. Gayrisafi Yurtiçi Hasıla anlamına gelen Gross Domestic Product ismindeki dükkanda, sanatçının birçok eseri bulunuyor. 

Ziyaretçiler ise dükkanın içindeki nesnelere bir camın ardından bakabiliyor. İki hafta boyunca sergilenecek ürünlerin sadece internetten alınabileceğini de belirtelim. Banksy Instagram hesabı üzerinden yaptığı duyuruda "Her ne kadar kapıları gerçekten açılmasa da bugün bir dükkan açıyorum." ifadesini kullandı. 

Dükkanda sanatçının tanınmış eserlerinin yanı sıra göçmenlere yönelik yaptığı çalışmalar da yer alıyor. Hatta Banksy, yaptığı açıklamada satışlardan elde edilecek gelirin göçmenleri kurtarmak amacıyla Akdeniz'de bir gemi alınması için kullanılacağını söyledi. 

Dükkan açmasına rağmen sanatçının telif hakları konusunda fikrinin değişmediğini de ekleyelim. Adını kullanan şirkete yasal bir yaptırım uygulamak amacıyla dükkan açmayı tercih ettiğini dile getiren Banksy konu hakkında şu ifadeleri kullandı: 

Herkesi eğlence, akademik araştırma veya aktivizm için eserlerimi kopyalamaya, ödünç almaya, çalmaya ve üzerlerinde değişiklik yapmaya davet ediyorum. Sadece birilerinin adımı münhasır bir şekilde kullanmasının önüne geçmek istiyorum.

Yayınladığı açıklamada web sitesi açılır açılmaz ürün satışlarının başlayacağını duyuran Banksy, ürünlerin kısa bir süreliğine 10 poundan başlayan fiyatlarla alıcıya sunulacağını da ekledi.

Görsel Kaynak: Aaron Chown/PA

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.