Çukur dizisi, MMOFPS oyunu Zula ile iş birliği yaptı

Dizi ve oyun sektörünü buluşturan bu proje sayesinde Zula oyuncuları Çukur Haritası, yeni Çukur ürünleri ve yeni karakterler ile yeni bir oyun deneyimi yaşarken, Çukur izleyicileri de dizi keyfine oyun heyecanını eklemiş olacak.
Çukur dizisi, MMOFPS oyunu Zula ile iş birliği yaptı

Ay Yapım, hayran kitlesiyle öne çıkan Çukur dizisi için MMOFPS oyunu Zula odağında yeni iş birliğini duyurdu. Oyunun kurucu şirketi InGame Group ile anlaşan şirket, attığı bu adımla dizi ve oyun sektörünü bir araya getiriyor. 

InGame Group ve Ay Yapım’ın iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, kullanıcılar Çukur Haritası'na Zula üzerinde erişmeye başladı. 1 Kasım tarihinden itibaren ise dizinin iki sevilen karakteri Cumali Koçovalı ve Azer Kurtuluş oyuna dahil edilecek.

Bu noktada Zula'nın 100’den fazla ülkede, 11 dilde olmak üzere 26 milyonun üzerinde kullanıcıya ev sahipliği yaptığını söylemekte fayda var. Zira 3 sezondur zirvedeki yerini koruyan Çukur dizisi de sadece Türkiye'de değil dünyanın farklı coğrafyalarında ilgiyle takip ediliyor.

 InGame Group Kurucu Ortağı Burak Gözalan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  

“InGame Group, Türk mühendislerce tasarlanan yerli oyun Zula ile bugün Türkiye’de ve dünyada 26 milyon oyuncu sayısına ulaştı. Türkiye'nin yanı sıra 3 farklı kıtada, 10 bölgede, 11 farklı dilde oynanan oyunlar üretiyoruz. Merkezine oyunu değil, oyuncuyu alan ve yatırım hedeflerini buna göre planlayan InGame Group, bünyesindeki oyun sektörünün farklı alanlarında uzmanlaşan 4 şirketiyle yeni projeler üretmeye ve yatırımlar gerçekleştirmeye hız kesmeden devam ediyor. Günümüzde izleyicilerin beklentisi daha çok heyecan ve deneyim. Oyunda da, dizide de gençler daha çok interaktif uygulama ve daha çok heyecan istiyor. Tek bir içeriğin tekdüze dünyası gençlerin yol haritasından siliniyor. Biz de Zula ve Çukur gibi Türkiye’nin iki önemli markası olarak bu alanda bir ilke imza atıyoruz. Online eğlence ve klasik medya eğlencesi arasındaki fark kapanıyor. Her iki dünyanın popüler karakterleri ve içerikleri birbirlerine misafir olmaktan çıkıyor artık aynı evi paylaşıyorlar. Bunun ilk örneği Türkiye’de Zula ve Çukur projesinde deneyimlenecek, Çukur heyecanı Zula’da yaşamaya devam edecek. Önümüzdeki yıllarda oyun sektörü ve sinema endüstrisinin iç içe girdiğine çok daha fazla şahit olacağız. Oyun ayrı bir disiplin olmaktan çıkıp, diziden sinemaya müziğe tüm eğlence sektörünün içine nüfuz edecek. “

Dünyada yükselen trendler doğrultusunda uzun zamandır oyun pazarında yer almayı planlandıklarını belirten Ay Yapım CEO’su Kerem Çatay da, bu işbirliğinin kendileri için büyük ve önemli bir adım olduğunu belirtti:

“Ürettiğimiz diğer diziler gibi Çukur da dünyada birçok ülkede izleyiciyle buluşuyor. Dizi ve oyun sektörleri, Türkiye’ye hali hazırda yüksek katma değer sağlayan sektörler. Bu işbirliğinin hem her iki sektöre hem de ihracata katkı sağlayacağına inanıyorum. Ay Yapım için bu bir ilk adımdır, bundan sonra da oyun dünyasına yönelik projelerimiz olacak.” 

Dizi ve oyun sektörünü buluşturan bu proje, önümüzdeki dönemde ülkemizdeki eğlence sektörünün nasıl şekillenebileceğini bizlere gösteriyor.

İş birliği kapsamında, Zula oyuncuları Çukur Haritası, yeni Çukur ürünleri ve yeni karakterler ile yeni bir oyun deneyimi yaşarken, Çukur izleyicileri de dizi keyfine oyun heyecanını eklemiş olacak. Dolayısıyla bu işbirliği kapsamında Ay Yapım'ın oyun aracılığıyla yeni bir Çukur izleyici kitlesine, Zula'nın da yeni bir Çukur oyuncusu kitlesine kavuşması olası.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.