Altyapı projeleri için gerçek yerleri dijitalleştiren girişim SenSat, Tencent'ten 10 milyon dolar yatırım aldı

Altyapı projeleri için gerçek dünyadaki yerleri dijitalleştiren jeo-uzamsal bir yapay zeka girişimi olan SenSat, Tencent liderliğindeki A Serisi yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldı.
Altyapı projeleri için gerçek yerleri dijitalleştiren girişim SenSat, Tencent'ten 10 milyon dolar yatırım aldı

Altyapı projeleri için gerçek dünyadaki yerleri dijitalleştiren jeo-uzamsal bir yapay zeka girişimi olan SenSat, Tencent liderliğindeki A Serisi yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldı. SenSat'ın 10 milyon dolar topladığı yatırım turuna Rusya merkezli Sistema Venture Capital da katıldı.

2015 yılında Londra'da kurulan SenSat, inşaat, madencilik, enerji ve diğer sektörlerde çalışan kuruluşların üzerinde çalıştıkları projelerdeki konumların “dijital ikizlerini” oluşturmalarına yardımcı oluyor. Şirket, gerçek dünyayı makineler tarafından anlaşılabilecek bir sürüme çeviriyor ve bunu yaparken yapay zeka ile makine öğrenmesinden yararlanıyor. 

Bu dijital ikizler, giyilebilir cihazlardan elde edilen gerçek zamanlı veriler, yerdeki varlıklara bağlı fiziksel sensörler, trafik verileri ve uydular, lidar ve uçaklardan yakalanan 3B görüntü verileri dahil olmak üzere çeşitli veri türleri kullanılarak oluşturuluyor. SenSat, aslında pilotların sabit kanatlı uçağı 12 km'ye kadar uçurmasına, yani kontrol hattının ötesine uçmasına olanak tanıyan Sivil Havacılık Kurumu (CAA) lisansı nedeniyle İngiltere'nin en büyük uçak veri sağlayıcılarından biri demek mümkün.

SenSat, Heathrow Airport ve Berkeley Homes da dahil olmak üzere Birleşik Krallık'ta, altyapı odaklı birimlerle çalışıyor. Girişim, aldığı yatırımla ekibini genişletmeyi ve ABD'de, Nevada, Teksas, New Mexico ve Arizona'da faaliyet göstermeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.