Petrol Ofisi'nin kardeş şirketi olarak hayata geçirilen ikinci el araç alım-satım platformu: VavaCars

Petrol Ofisi'nin kardeş şirketi olarak hayata geçirilen ikinci el araç alım-satım platformu VavaCars, kişilerin şeffaf biçimde otomobilini satabileceği bir hizmet modeli ile yaratarak, ikinci el otomobil piyasasına giriş yaptı.
Petrol Ofisi'nin kardeş şirketi olarak hayata geçirilen ikinci el araç alım-satım platformu: VavaCars

Petrol Ofisi'nin kardeş şirketi olarak hayata geçirilen ikinci el araç alım-satım platformu VavaCars, kişilerin şeffaf biçimde otomobilini satabileceği bir hizmet modeli ile yaratarak, ikinci el otomobil piyasasına giriş yaptı.

VavaCars ile araç satmak için öncelikle platformun web sitesini ziyaret ederek, birkaç soru ile arabanızın ilk tahmini değerini öğreniyorsunuz. Arabanızın modeli, donanımı, yaşı gibi soruların cevaplarından sonra ortaya çıkan fiyatı makul bulduğunuz takdirde, en yakın VavaCars Satın Alma Merkezi’ne giderek, uzmanlarca arabanızın kesin değerini öğreniyorsunuz. Fiyat belirleme sürecinin ve gerekli noter prosedürlerinin ardından, müşterilerin verilen teklifi onaylamaları durumunda, yaklaşık 3 saat sonunda teklif edilen fiyat hesabına yansımış oluyor.

Satın alma merkezleri, Petrol Ofisi’nin seçili istasyonlarında konuşlanmış. İlki mayıs ayında Libadiye’de açılan satın alma merkezlerine Maltepe, Maslak, Küçükçekmece ve Alt Libadiye de eklendi ve şu an itibarıyla İstanbul’da 5 adet merkez bulunuyor.

VavaCars'ta nasıl bir araç satış süreci var?

Ücretsiz değerleme: VavaCars'ın kurduğu teknolojik altyapı sayesinde aracını satmak isteyen kullanıcılar ilk olarak, vavacars.com.tr adresine otomobilinin bilgilerini girerek, hızlıca ücretsiz bir değerleme alabiliyor.

Ücretsiz ekspertiz: Verilen ortalama değeri uygun gören kullanıcılar sonrasında VavaCars araç alım noktalarından birine gelerek, araçlarını şeffaf bir ekspertiz sürecine tabi tutuyorlar.

Üç saat içinde ödeme: Ekspertizde sonrasında otomobile nihai bir değerleme bedeli sunuluyor. Otomobiline sunulan fiyatı kabul eden kullanıcılar, Vava Cars yetkililieri ile birlikte şeffaf satış sürecine geçiyor. Yaklaşık 3 saat içinde süreç tamamlanıyor ve sunulan fiyat teklifi aracı satan kişinin banka hesabına yatırılıyor.

VavaCars’ın araç alımları konusunda, belirlediği birtakım kriterler bulunuyor. İlk kriter yaş ve kilometre. Buna göre söz konusu araçların, 2011 modelden yaşlı, 130 binden fazla kilometreye sahip olmaması gerekiyor. Değer olarak ise 30 bin-300 bin TL bandında araçlar değerlendiriliyor.

Türkiye'de ikinci el otomobil pazarı verileri

Genel olarak Türkiye odağındaki ikinci el araç alım-satım pazarına baktığımızda 2018'de %5'lik bir büyüme olduğunu görüyoruz.

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin açıkladığı Ağustos 2019 rakamlara göre, ikinci el araç pazarı geçtiğimiz ay içinde %18 büyüdü. Sıfır otomobil satışları 2017’den bugüne yaklaşık %60 daralırken, ikinci el otomobil pazarı %5,15 büyüdü. 2018 yılında satılan her sıfır otomobile karşılık 9,05 adet ikinci el otomobil satılırken, 2019 yılında bu oran 15,07 adete çıktı. Sıfır otomobil başına satılan ikinci el otomobil sayısı İstanbul’da 3,98’den 7,42 adete çıkarken, Ankara’da 11,80 adetten 17,24 adete çıktı. Türkiye’deki ikinci el araç piyasasında İstanbul %45’lik bir paya sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.