Apple Music ve Spotify ile rekabette YouTube Music'ten yeni adım

Şirket, YouTube Music uygulamasının, kendi Pixel serisi akıllı telefonları da dahil olmak üzere, Android 10 ve Android 9'un desteklediği tüm yeni cihazlara önceden kurulacağını duyurdu.
Apple Music ve Spotify ile rekabette YouTube Music'ten yeni adım

Gün geçtikçe ciddi bir rekabetin görülmeye başlandığı dijital müzik yayıncılığı konusunda, köklü bir şirket olmasına rağmen yükselen bir oyuncu diyebileceğimiz YouTube Music, oldukça ilginç ve kayda değer bir adım atıyor. Şirket, YouTube Music uygulamasının, kendi Pixel serisi akıllı telefonları da dahil olmak üzere, Android 10 ve Android 9'un desteklediği tüm yeni cihazlara önceden kurulacağını duyurdu. Bunun da uygulamanın popülerliğini artırmak için ciddi bir hamle olduğunu belirtmek gerek.

YouTube'un bu hamlesi, şirketin müzik stratejisinin değişime ihtiyaç duyduğu bir zamanda gerçekleşiyor. Android cihaz kullanan müzik dinleyicileri, kendi müziklerini yayınlamak ve yeni müzikler keşfetmek için YouTube Music uygulamasını, uygulama marketten indirmeye gerek duymadan kullanabilecek.

Google, dijital müzik platformu konusunda, hem 2015'te kurulan YouTube Music'i hem de 2011'de kurulan Google Play Music'i yönetiyor. YouTube Music, Google Play Music'ten farklı olarak YouTube Red ve YouTube Premium özellikleri sunuyordu. Ancak geçtiğimiz nisan ayında Google , Google Play’in Artist Hub’ın kapatılmasının iki müzik hizmetini birleştirmek için daha geniş bir stratejinin parçası olduğunu açıklayan Google Play Music’in YouTube Music ile değiştirileceğini doğrulamıştı.

Fakat YouTube Music uygulaması, yeni Android telefonlarda otomatik olarak karşımıza çıkıyor olsa da Google Play Music'in kapatma işlemi henüz gerçekleşmedi. Bunun yerine şirket, Android 10 cihazlar için dinleyicilerin dilerlerse uygulamayı doğrudan Google Play Store'dan indirerek hizmeti kullanmaya devam edebileceğini söylüyor. Yeni bir Android cihazı olmayanlar da isterlerse Google Play Store'dan YouTube Music uygulamasını indirebilecekler.

Sonuç olarak YouTube Music'in çekişmeli dijital müzik yayıncılığı konusunda rakipleri Spotify ve Apple Music'i ciddi anlamda sarsacak bir hamle yaptığını söylemek mümkün. Ancak platformun bu pazardaki yerini sağlamlaştırması için daha önemli adımlar atması gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.