iOS 13'le birlikte Spotify'a Siri desteği geldi

Yeni özelliğe erişebilmek için Spotify'ın en son beta sürümüne sahip olmanız gerektiğini hatırlatalım. 
iOS 13'le birlikte Spotify'a Siri desteği geldi

Geçtiğimiz haftalarda, iPhone kullanıcılarının büyük bir bölümünü heyecanlandıran iOS 13 güncellemesi Apple cihazlarında aktif edilmişti. 2 gün önce de iOS 13'ün ilk güncellemesi iOS 13.1 Apple kullanıcılarına sunulmuş, hem olumlu hem de olumsuz birçok yorum almıştı. Yeni güncellemelerden popüler müzik platformu Spotify'ın da etkilendiğini belirtelim.

Apple'ın servis aboneliklerine verdiği önemle birlikte birçok yeniliğe imza attığı Apple Music, iOS 13 güncellemesiyle Siri entegrasyonu kazanmış ve Apple Music kullanıcılarının sözlü direktiflerle istedikleri sanatçıyı ve şarkıları direkt olarak çalabilmeleri mümkün olmuştu. The Verge'ün haberine göre aynı yenilik, şu anda Spotify üyesi iPhone kullanıcıları için de mevcut. Ancak bu özelliğe erişebilmek için Spotify'ın en yeni beta sürümüne sahip olmanız gerektiğini hatırlatalım. 

Aslında Apple'ın Spotify için böyle bir yeniliği yayına almış olması oldukça önemli bir haber. Çünkü Spotify gibi müzik uygulamalarının, Siri üzerinden talepler odağında Apple Music ile eşit düzeyde olduğu anlamına geliyor. Hatırlarsanız Apple, geçtiğimiz günlerde bir değişikliğe gitmiş ve çektiği tepkilerden sonra App Store'da kendi uygulamalarını geri plana itmeye başlamıştı. Böylelikle üçüncü taraf uygulamalar, Apple'ın kendi uygulamalarının önüne geçmeye başlamıştı. Spotify'ın Siri desteğine sahip olması Apple'ın bu konuda ciddi olduğu anlamına geliyor. 

Bu yeni özellik bir iPhone'da Siri ile Spotify şarkıları istemenize izin verirken, Apple'ın giyilebilir özel bir Spotify uygulaması olmadığından şu anda bir Apple Watch üzerinde çalışmıyor. Ayrıca Siri direktiflerinin AirPods ile daha etkin çalıştığı bilgisi veriliyor.

Son olarak Spotify'ın yeni özelliği test ettiğini ve önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılara açacağını hatırlatmış olalım. Özelliği Türkiye'de kullanmak için de bir süre beklememiz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.