Logitech, Streamlabs'i 89 milyon dolara satın alıyor

Yeni bir satın alma ile karşımıza çıkan Logitech, Streamlabs girişimini satın almak için şirket ile anlaştığını duyurdu.
Logitech, Streamlabs'i 89 milyon dolara satın alıyor

2017 yılının Temmuz ayında teknoloji dünyasının en önemli aksesuar üreticilerinden biri olan Logitech'in oyuncu kulaklığı üreticisi Astro’yu 85 milyon dolara satın aldığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir satın alma ile karşımıza çıkan Logitech, Streamlabs girişimini satın almak için şirket ile anlaştığını duyurdu.

Logitech, temelde bir canlı yayın platformu olarak hizmet veren Streamlabs'i satın almak için 89 milyon doları gözden çıkardı. Söz konusu satın alma anlaşmasının Logitech açısından oldukça mantıklı göründüğünü de ayrıca ekleyelim. Logitech, Streamlabs satın alması ile birlikte ürettiği canlı yayın aksesuarlarına başarılı bir yazılım sunmuş olacak.

Özellikle oyun odaklı canlı yayınlarda kullanılan bir servis olan Streamlabs, kullanıcıları için pek çok yararlı özellik sunuyor. Streamlabs'in sunduğu özellikler arasında yayınları kontrol etme, bağış takip alarmları, bildirimlere erişim ve sohbet odasını takip edebilme gibi özellikler sunuyor.

Logitech ise söz konusu yayınlarda kullanılabilecek klavye, fare, mikrofon ve hoparlörler üretiyor. Logitech'in aynı zamanda popüler mikrofon üreticisi Blue Microphones'un sahibi olduğunu da ekleyelim. Blue Microphones markası canlı yayın yapan kullanıcılar arasında oldukça popüler.

Streamlabs'in kullanıcılarının yüzde 70'inin Twitch yayıncıları olduğunu da paylaşalım. 15 milyon yayıncının kendi platformunu kullandığını iddia eden Streamlabs, yayıncılar arasında çok popüler. Son olarak geçtiğimiz ay Twitch'in kendi canlı yayın platformu yazılımı olan Twitch Studio'yu tanıttığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.