Bugün gerçekleştirdiğimiz Dijitalleşen iş dünyasının İnsan Kaynakları zirvesi New HR Summit'te Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal, Teknoloji İK’nın Hizmetinde başlıklı konuşmasıyla sahne aldı. Konuşmasında Kariyer.net'in 20 yıllık deneyimini aktaran Uysal, platformun istatistiklerini de açıkladı.
20 yıl önce 4 gencin kurduğu şirketin 36 iş ortağına hizmet verdiğini hatırlatan Uysal, Kariyer.net'in şu anda 350 çalışan ile 100 binden fazla işverene hizmet verdiğini ifade etti.
Kariyer.net'te aylık 50 bin iş ilanı yayınlandığını, 32 milyon ziyaret gerçekleştiğini, 12 milyon başvuru gerçekleştiğini söyleyen Uysal, her ay 200 bin yeni adayın platforma eklendiğini de belirtti. Platformda toplam 8.2 milyon indirme gerçekleştiğini açıklayan Uysal, Kariyer.net'te 25 milyon özgeçmiş ve 100 bin işverene ev sahipliği yaptığını da dile getirdi.
Uysal, Kariyer.net'in yanı sıra iki yıl önce kurdukları ve mavi yaka çalışanları hedefleyen İşin Olsun'un rakamlarını paylaştı. İşin Olsun'da aylık 40 bin iş ilanı yayınlandığını belirten Uysal, platforma 4 milyondan fazla ziyaret gerçekleştiğini ve platform üzerinden aylık 2 milyon başvuru yapıldığını da sözlerine ekledi. 180 bin işveren ve 1.5 milyon mavi yakaya hizmet veren İşin Olsun, 3.3 milyon indirme sayısıyla da dikkat çekiyor.
Konuşmasında makine öğrenmesi ve oyunlaştırma gibi dünyadaki 9 işe alım trendlerinden de bahseden Uysal, Türkiye'de bu trendlerin hayata geçmesinden önce işsizlik oranına odaklanılması gerektiğini dile getirdi.
Türkiye'de başvuru rakamlarının hızlıca arttığını belirten Uysal, bir sene içinde başvuru sayısının10 milyondan 12 milyona yükseldiğini ifade etti. Türkiye'de bir iş ilanına 500'den fazla başvuru yapıldığını söyleyen Uysal, Avrupa'da ise bir iş ilanına 50 başvuru olarak kendini gösterdiğini belirtti.
Bu noktada OECD ülkelerinde işverenlerin işe alım sürecinde aday bulmaya odaklanırken, Kariyer.net'te işverenlerin uygun bir aday bulmaya odaklandığını dile getirdi. Türkiye'de işe alım sürecini de detaylandıran Uysal, 4 adımdan oluşan süreci dijitalleştirerek en uygun adayı en uygun iş veren ile buluşturduklarını ifade etti.
İşe alım süecinde İşkolig ile işbirliği yaptıklarını söyleyen Uysal, iş ilanlarındaki pozisyon açıklaması, gereken yetenekler ve kazançla ilgili bilgiler için kullanıcılar tarafından oluşturulmuş bilgileri kullanarak 1000'den fazla poizsyonda adayların sorularını cevapladıklarını belirtti.
Uysal, adayların doğru pozisyona başvurması için yapay zeka destekli yönlendirmeler yaparak aday ve ilan eşleştirmesi yaptıklarını da sözlerine ekledi. Bu noktada cvlerin doğru doldurulması için cvye eklenen verileri zenginleştirdiklerini belirten Uysal, aynı zamanda adaylara bir uygunluk skoru gösterdiklerini de ifade etti.
İş verenlerin de adayları uygunluk skoruna göre filtreleyebildiğini dile getiren Uysal, İş veren tarafında pratik aday servisi (PAS) sunduklarını da ekledi. Bu kapsamda acil ihtiyaç anında ya da zor bir pozisyon için yapılan ar-ge çalışması ve yapay zeka yardımıyla kısa liste vererek, adaylarla mülakat yaptıklarını söyledi.
Yerleştirme yapmanın ve yetenek havuzu oluşturmanın yanı sıra özellikle teknoloji sektörü için terzi işi işe alım programı gerçekleştirdiklerini dile getiren Uysal, pozisyon için 1 gün içerisinde mülakat maratonu düzenlediklerini belirtti.
İş verenlerin işe alım ile gelen tüm bilgileri kıyaslayabildiği Kariyer.net IK analitiği aracından da söz eden Uysal, Kariyer.net 360 hizmetlerinden bahsetti. Son olarak Aday Takip Sisteminde KVKK modülünü aktif hale getirdiklerini söyleyen Uysal, 360'ın ekpres arama, koşullu arama, aday deneyimi modülü ve test modülü gibi öne çıkan modüllerini detaylandırarak konuşmasını noktaladı.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap